Frida Thofelt

Small talk

Frida Thofelt

Frida Margareta Thofelt är stenbock till stjärntecknet och bor i en eklektisk stilsäker lägenhet vid Tessinparken i Stockholm med sina barn Harry och Henry och sin kille Magnus. När vi frågar vad hon “gör for a living” säger hon; Dukar bord! Säljer second hand på Fridas Finds, är set designer samt PR-person. Låt oss med stolthet presentera vår nya TWWP-bloggare FRIDA THOFELT!  

"Jag är en livsnjutare av rang. Är absolut tjenis med både min lokala ost och oliv-dealer!"

Hej Frida! Hur mår du?

– Hej! Jag mår bra! Mör efter en sjukt intensiv men svinrolig vår.

Berätta om ‘Fridas Finds’ som vi älskar här på TWWP.

– Åh. Jag älskar också Finds, som är anledningen till att jag får köpa precis vad jag vill på loppisar när jag vill utan att någon snubbe tex kan säga något pga att det är mitt jobb. Genidrag! Nej men alltså. Intresset har ju funnits länge i familjen i olika uttryck, men själva Finds började under pandemin. Det var ett resultat av att min man jobbade från landet den första tiden när kontoret hade restriktioner, och det enda jag och kidsen gjorde var att bränna runt på alla loppisar och bagerier kring Öregrund och släpa hem det ena knasiga fatet efter det andra. Jag fyllde varenda vrå med saker som helt enkelt inte kunde lämnas kvar på en dammig hylla. Det fick ju såklart en del konsekvenser och jag bedyrade “att det ska säljas jag looovar!” Sagt och gjort. En alldeles för tidig morgon med Henry som då var spädis kände jag att min egentid var lika med noll, startade kontot, gav bebis till Magnus och sa att nu måste jag plåta content till min kanal!

Nu, ca två år sen jag startade så har det växt till sig, och funkar riktigt bra! jag har ett proppfullt lager med rekvisita och såklart saker till försäljning. Finds har blivit lite som mitt digitala CV, och jag har fått många riktigt roliga setdesign-jobb via kontot och andra coola uppdrag. Så pass att jag sa upp mig från ett kärt heltidsjobb som marknadskoordinator på ett modemärke efter tio år, då mitt egna företag helt enkelt tar upp all tid. Känns overkligt att jag faktiskt får jobba med min passion nu när jag pratar om det såhär, coolt ju.

Drömmen! Vem är då Frida i Fridas Finds? 

– Så svårt att svara på utan att låta dö-präktig? Men jag skulle säga en kreativ entusiastisk person, har kanske aningen för stort kontrollbehov och svårt att släppa mina fix-idéer men vill ändå tro att jag är kul att ha omkring! En livsnjutare av rang också. Är absolut tjenis med både min lokala ost och oliv-dealer.

Frida Thofelt

Harry, Henry och Frida kring matbordet från Artndeco.

Frida Thofelt

“Tavlan är köpt av den coolaste hippie-tantan på marknaden i Consell, hemsläpad i handbagaget som så många andra fynd från Mallis…”

Frida Thofelt

“Ett av två proppfulla vitrin, kan man ha för många svintunna glas?”

Frida Thofelt
Frida Thofelt
Frida Thofelt

Älskar den här jättekannan, en gamma rackare från Gustavsberg.

Vad gör ett hem skulle du säga?

– Jag älskar ju personliga hem, varma kärleksfulla och inbjudande hem. Man ska våga sitta på alla stolar och se att någon faktiskt bor där.

Kan du ge oss dina absolut bästa tips när det gäller inredning?

– Kanske förutsägbart, men skit i trender! Gå på det du tycker om. Prova! Blir det inte bra, gör om! Bland det vanligaste jag märker i jobb är att man inte vågar hänga upp en tavla för att man är osäker på höjd, eller kanske inte vet om man vill ha ett runt bord nu när man haft ett ovalt hela tiden osv. Men prova. Och så sälj eller häng om om det inte lirar, hajar du? Precis som allt annat i livet, så måste man ju prova sig fram för att till slut fatta hur man vill ha det. Eller hur man verkligen inte vill ha det för den delen (hint hint sena tonåren).

Tycker du att det ändå är knepigt, gör en mapp på Pinterest och vips så visar ju dom dig exakt vad du vill ha utan att du visste att du ville! Lägg en extra slant, du ska ju se och leva med det jämt. Och tröttnar du så har det ett andrahandsvärde. jag kan inte nog understryka hur besatt jag är av att man kan hitta i princip allt man vill ha på andrahandsmarknaden. Sen såklart addera nya ting men som ska finnas kvar hos dig länge. Surfa på dom mindre auktionshusen, det är sanslöst så mycket vackert och unikt man kan hitta. Konst och skulpturer är ju svinkul att få in, inget är så personligt och så målande för vem man är tycker jag.

Har du några egna favoriter i ditt eget hem?

– Flera, och de varierar dessutom från dag till dag. Men just nu är det en stor knubbig träskulptur som jag köpte i Gamleby. Påminner lite om ET i barns ögon men jag älskar. Även den aptunga piedestalen i massivt trä, lyfter vilken skulptur eller hemsläpat dagispyssel som helst. Fluffiga täcken och lyxiga lakan! Ja sängaveln! Och mina ljusstakar i marmor från Dusty såklart. Har också en handfull med tavlor som har flyttat med alla gånger.

Men vet du, jag har blivit väldigt osentimental med prylar sen jag började med Finds. Jag får ofta frågan om ”Hur klarar du att sälja så här fina saker, vill du inte behålla själv?” och liknande. Men jag ser SÅ MYCKET begagnade saker hela tiden, så jag vet att det mesta kan man hitta igen och allt kan bytas ut.
Magnus kan bli tokig på mig, allt är mer eller mindre till salu hemma, och ena dagen har vi tre soffbord och nästa inget osv …

Frida Thofelt

“Soffbordet i furu är från Koffertmannen, älskar uppenbarligen att blanda alla möjliga träslag!”

Frida Thofelt
Frida Thofelt

“Här är han, ‘ET’ från antiken i Gamleby.”

"Magnus kan bli tokig på mig, allt är mer eller mindre till salu hemma, och ena dagen har vi tre soffbord och nästa inget osv ..."

Haha! Din favoritplats i världen och varför?

– Shit va svårt! Har flera ju. Spontant skulle jag säga Kolskär där min svärfar har en stuga. Där har jag ett sånt lugn i kroppen. Att vakna och direkt se hav är terapi. Men så saknar jag ju konstant min syrra och hennes familj, så i en solstol på hennes innegård på Mallis en tidig sommardag är ju pirr. Höra kusinerna fnittra som dom bara gör med varann, veta att dagen har så mycket att erbjuda och att det svåraste valet är om man ska dra på marknad, till playan eller ta ett dopp i poolen och sen sticka iväg på en sen vinlunch.

Mmm, magiskt. Jag förlorar mig själv i tanken nu … Men du Frida! Du ska ju snart bli en del av TWWP! Vi är så glada över detta. Berätta. Vad kommer vi att få se/läsa om på bloggen som du och din syrra Lina kommer att dela?

– Nej men jag är så glad för detta! Och i vilket otroligt härligt sällskap ju, bara så inspirerande coolingar här inne. Jag hoppas ju verkligen på att kunna få bjucka på en rejäl dos inspo både när det kommer till inredning och jobb. Auktionstips! Kanske någon liten resguide utan att vara för pretentiös eller lova för mycket. Ge er tips om snacks som ni inte kommer kunna leva utan, så kommer absolut bli en del recept och givetvis tillhörande dukningar. Ska vi slänga in lite vardag? Kommer att bli en perfekt blandning av mig och Lina helt enkelt.

Frida Thofelt
Frida Thofelt
Frida Thofelt
Frida Thofelt

“Denna hörna är ljuvlig, särskilt eftersom det blivit mycket jobb härifrån under pandemin.
Bokstöden är från Dusty Deco och allt annat från Finds. Bell&bonn är ju min blomster go to-person så all grönska som lever här hemma är från henne.”

Frida Thofelt
Frida Thofelt

Det låter fantastiskt. Ska vi köra några korta snabba också?

– Ja!

Okej. Let’s go. 

 

DU FÅR INTE NOG AV ATT …

… gå på loppis är jag rädd.

DU ÄLSKAR ATT …

… resa.

DU HATAR ATT …

… man inte lever för alltid.

DU ÄR STOLT ÖVER …

… mig själv, mina barn, min familj och mina vänner!

DU KÄMPAR MED …

… teknik! Hatar excel. Hatar att min jobbmail inte är synk så att jag jämt har med två mobiler?

DU HAR OBESKRIVLIGT ROLIGT NÄR …

… jag är på karaoke med Lina! Eller har musikquiz med Magnus, Andre å Caroline!

DINA BARN FÅR DIG ATT …

… fatta total innerlig kärlek.

MATERIELLT SETT KAN DU INTE LEVA UTAN …

… min mobil tragiskt nog.

OCH SJÄLSLIGT ÄR DU BEROENDE AV …

… kaffe med varm havremjölk.

Frida Thofelt

“Ett av alla älskade vitrin, detta är från stora loppisen i Vårberg, proppat med knasiga fina ting. Lamporna över köket är från Ateljé Lyktan och köket är Unoform.”

Frida Thofelt
Frida Thofelt

“Magnus är ansvarig för alla täcken och kuddar och Engmo dun har blivit en dyr men så så värd fluffig vana. Tavlan över sängen älskar jag, hittade den på Myrornas i Ropsten som jag är på alldeles för ofta.”

Frida Thofelt

“Den här spegeln viskade ömt mitt namn sist på Myrornas Ropsten, killen som jobbar med möbler där nere skrattade bara när han såg min blick och sa ‘jaha så idag får du med dig en hundraåring hem ser jag’..”

Frida Thofelt
Published August 11, 2022

Jeanina · 2 years ago
Säg till om du tröttnar på 100 åringen!