Emma Unckel

Small talk

Emma Unckel

Emma Unckel bor med sin man och två barn, Harry och Frank i en arkitektdröm från 60-talet i Djursholm, norr om Stockholm. Hon jobbar som innehållschef på Elle och med ständigt pågående skönhetsvård. Dessutom har hon podden Emma och Fridas Beauty Routine med Frida Fahrman. Tack Emma!

Emma Unckel

Ni är relativt nyinflyttade, berätta om huset.

Vi hade precis börjat prata om hus när denna 60-talsvilla kom ut på Hemnet. Jag skrek rakt ut till min man att det där huset MÅSTE bli vårt. Eftersom det var ett renoveringsobjekt utan dess like, men med många arkitektritade originaldetaljer att ta hänsyn till så tror jag att många intressenter backade och efter en långdragen budgivning så blev huset vårt. Lyckan är total. Och trots att vi nu gör massor av ”tråkiga”, kostsamma men nödvändiga renoveringar i huset, så som att dränera, borra bergvärme, byta fönster, tak etc, så älskar jag varje sekund jag får spendera här inne.

Vad arbetar du med just nu?

Just nu är jag frilans och faktiskt lite ledig förutom att jag spelar in Podd med Frida varje vecka. Men i december kliver jag in på ett mammavik och blir innehållschef på ELLE. Så peppad!

Vad inspirerar dig?

Folk som vågar göra stora förändringar och ta det där klivet utan att riktigt veta vart det landar. Jag har lagt märke till att det oftast landar väldigt bra när människor väl tar steget och ”hoppar”. Så jag gjorde samma sak; För några veckor sedan sa jag upp mig från en fast tjänst, med bra lön och trevliga kollegor på grund av att jag kände mig supersliten och inte hann med barnen och familjen på ett sätt som jag vill för att må bra. Kände mig lite modig då faktiskt. Och tack vare att jag gjorde det så dök det här roliga vikariatet på ELLE upp som ett brev på posten, en ny roll som kommer att passa mig perfekt och nu känns livet på topp igen!

Emma Unckel
Emma Unckel
Emma Unckel

Vad är du rädd för?

Låter banalt men, döden, tyvärr. Minstingen Frank som är fyra år frågar jättemycket om döden nu, om vad som händer då. Hur känns det att dö, varför måste vi dö och så vidare. Och när jag ska försöka förklara det för honom så rinner det så mycket tårar ner från mina kinder att lill-stackarn ser helt förskräckt ut! Känner mig som en sån otroligt opedagogiska mamma då, haha.

När är du som lyckligast och vad betyder lycka för dig?

Jag är som lyckligast hemma i huset, med barnen och min man. Helst utan att behöva städa och sånt, utan när vi bara hänger ihop i en hög i nåt rum och myser. Typ tittar på Fångarna på fortet eller Idol, som de älskar, och jag med. Är även lycklig när jag lägger en mask eller ännu bättre, får gå på SPA! Älskar det. I mitt nästa liv skulle jag vilja öppna ett SPA där man får gå med hela familjen. Hur mysigt, lägga mask, basta och plaska med kidsen. Vore underbart tycker jag!

Vad gör ni helst en ledig lördag?

Som ovan. Helst inget, eller så spelar vi fotboll med killarna på gården för att dom är tokiga i det. Jag tänker att jag ska pyssla eller baka men blir oftast inte av pga lite lat. Men gillar tanken av att baka och snart är det jul så nu jäklar ska jag sätta igång!

Emma Unckel
Emma Unckel
Emma Unckel
Emma Unckel

Vad drömmer du om just nu?

Julen! Älskar julen. Vi gifta oss till och med i december och hade jultema på hela bröllopet. Och nu när vi har huset så ska vi ha julen hos oss och jag tänker gå ALL IN!

Favoritplats?

Så jäkla trist att säga ”hemma”. Men så är det! Men min andra favoritplats är familjens lilla stuga i Husum utanför Örnsköldsvik. Där funkar inte ens mobiltäckningen. Älskar det. Eftersom jag är från Sundsvall så har jag en dröm om att köpa ett eget lite ställe någon gång i de norrländska skogarna. Tyvärr är min Stockholmare till man inte lika pigg på den idén…. haha.

Hur får man kärleken att hålla under småbarnsåren?

Man kämpar på och gör inte så stor grej över att man inte fått sova själva i samma säng under sju års tid. På riktigt. Jag tänker att ”snart är de stora och då kommer de inte vilja leka mer med oss och då kan vi ostört hångla vidare genom livet”. Men en gång om året så åker jag och min man iväg på en weekend bara vi till Köpenhamn, det är heligt och SÅ härligt!

Vad gör du om fem år?

Förhoppningsvis det jag gör idag! Jobbar kreativt inom mode, beauty & livstil med någon form av magasin, digital plattform, podd och andra sociala kanaler! Älskar det! Sen kanske den där största renoveringsfasen är över här hemma så man bara kan gå runt och skrota. Och sist men inte minst, kanske har jag lyckats hitta en träningsform som passar mig och som jag med glädje utöver helt varje dag. En kan ju hoppas i alla fall..

Livsfilosofi?

Allt löser sig alltid på något vis. Och så tror jag att det alltid är en mening med allt på nåt vis.

Emma Unckel
Emma Unckel

Sämsta/Bästa egenskap?

Jag är social. Mitt bästa är att mingla, helst med okända människor, jag är en fena på trevligt kallprat och älskar det. Det blir som en sport för mig, jag blir nyfiken på andra människor och på det viset har jag träffat många fina vänner.

Dåliga egenskaper finns det många av, jag är till exempel lat och skjuter upp alla tråkiga saker. Jag curlar mina barn och drar ett ton vita lögner för min man om allt jag lovat att fixa men aldrig gör. Jag är också sjukt dålig på att svara i telefonen när vänner och familj ringer. Orkar liksom inte… Vet inte varför. Men tror det har med att jag pratar så mycket hela dagarna så jag orkar inte mer när jag väl kommer hem.

Julplaner?

Fira hemma i @unckelhouse med familj och släkt. Kommer att gå all-in. Längtar tills jag får plocka fram julservisen!

Emma Unckel
Emma Unckel
Emma Unckel
Published December 27, 2018

Åsa · 5 years ago
Mäh! Sååå fint I love it! och alla era hemma hos reportage för den delen ;D

Caroline · 5 years ago
Så fint hus och har ju dessutom en girlcrush på Emma så detta reportage var extra härligt att läsa :)

Nina Karlsson · 5 years ago
Härlig artikel Emma. Huset har blivit så otroligt vackert, följer fortsättningen med spänning. Kram från Dublin

Kicki Sahlin · 5 years ago
Så fint och vackert! Ser fram mot julen i huset,tillsammans med familjen och alla vackra ljusen! Fint reportage! Sååå stolt!

Irene · 5 years ago
Vilket fantastiskt hus!