Elin Ullenius

Small talk

Elin Ullenius

Elin Ullenius bor tillsammans med barnen Louie och Ettie i en underbar eklektisk lägenhet i Vasastan i Stockholm. När hon inte hänger med barnen eller letar efter vackra prylar i andrahandsbutiker jobbar hon som showroom konsult på PR-byrån Patriksson Communication och bloggar här hos oss! Tack Elin!

Elin Ullenius
Elin Ullenius

Spegelborden var ytterfoder från början som jag byggde om till bord för ett par år sen men jag äskar dom fortfarande.

Vi älskar din stil. Hur tänker du kring mode och inredning?

Tack, vad glad jag blir. Jag funderar inte så mycket men vet direkt när jag gillar något. Tycker inte själv att jag har en direkt stil utan jag blandar hej vilt utefter det jag gillar. Ena dagen kan det vara taxi-pappa med kostymbyxa, väst och 3 € guldklocka från en genomresa i Italien och andra dagen paljettklänning och keps. Samma sak gäller inredning. Allt som har det där lilla extra för mig får oftast följa med hem men jag har en förkärlek till speglar, lampor och guld. En sak som jag ofta kommer tillbaka till är att stil absolut inte handlar om hur mycket pengar man har. Mycket av det jag har är second hand eller hittat ute, både mode och inredning. Men visst, jag hade ju inte gråtit om jag kunde köpa Gucci!

Vem är du?

Jag är mamma till Louie och Ettie vilket nog definierar mig mest då det är dessa två personer som driver mig framåt, ger grund och som gör att jag strävar efter att vara mitt bästa jag för att få dem att växa till två självständiga individer med trygghet i ryggen. Samtidigt är jag en väldigt passionerad person som behöver ge utlopp för min kreativitet, i arbetet och i allt jag gör och ser egentligen. Jag älskar att skapa och tillbringar gärna en lördag med att rota runt i antikbutiker efter träskivor som kan bli till ett bord eller att tapetsera en vägg med bildkollage och glitter! Jag försöker att inte ta livet på så stort allvar, jag gör det jag känner att jag vill göra direkt och litar på magkänslan. Det jag värderar högt är ärlighet och att se till att äga mitt eget liv.

Elin Ullenius

T-shirt från Ida Klamborn

Din största passion i livet?

Att leta efter vackra prylar i stans och ortens andrahandsbutiker.

Vilka tre tankar loopar mest i ditt huvud just nu?

Vad ska jag bli när jag blir stor, det vore kul att få skapa något stort. Samt hur ska jag få tag i det tyg som jag skapat i mitt huvud som jag ska klä in min dagbädd i.

Livsfilosofi?

Tänk inte smycket och våga lita på magkänslan, den har hjälpt mig vid många tillfällen.

Elin Ullenius

Kuvertväska från Acne Studios och ponnyhår skor från Caroline Kummelstedt. Dom har en liten story. Dom försvann i posten från Italien till Stockholm men dök helt rand upp efter en tid. Sen när jag hyrde hennes lägenhet i Milano för 2 somrar sen, öppnade dörren och dom står på matbordet. Det var ett fint moment och jag grät haha.

Elin Ullenius
Elin Ullenius
Elin Ullenius

Dom rosa lamporna har hängt med några år nu men det är fortfarande så mycket kärlek till dom, en av mina bästa investeringar. 

Elin Ullenius

Hur ser du på framtiden? 

Med spänning och hoppfullhet, Harry Styles, hur fan och var får jag tag på honom? Kommer dagbädden bli av? Det enda man vet är att det inte blir som man tänkt men oftast jävligt bra ändå på något sätt.

Vilken är din superkraft?

Att förvandla ”skräp” jag hittar på gatan till en del av min inredning. Gräva fram avlagda fynd i Big Bags är det bästa jag vet.

Hur och var hämtar du energi?

Jag har kommit igång med träningen igen efter ett långt uppehåll och det ger mig bättre sömn och mindre ångest, men att möblera om hemma ger mig sinnesro, så därför ser hemmet inte likadant ut när barnen kommer tillbaka efter några dagar hos deras pappa.

Elin Ullenius
Elin Ullenius
Elin Ullenius
Elin Ullenius

“Kan varmt rekommendera ”bortskänkes” kategorin på Blocket. Folk skänker väldigt fina saker. Min soffa som jag är väldigt nöjd med skänktes bort och kostade 600 kronor att frakta hem. Rimligt pris för en fin gammal soffa!”

Elin Ullenius

Den blåa och vita snäckvaserna är Vicke Lindstrand och glitterstövlarna kommer från Stine Goya.

Elin Ullenius

 

Tror du på ödet?

Vet faktiskt inte riktigt vad definitionen “ödet” är, men, saker händer som förändrar situationer och ju äldre jag blir har jag förstått att det är bara jag som kan förändra nästa steg, i alla fall i rätt riktning.

Vill du rekommendera något?

Ja det vill jag. Kan varmt rekommendera ”bortskänkes” kategorin på Blocket. Folk skänker väldigt fina saker. Min soffa som jag är väldigt nöjd med skänktes bort och kostade 600 kronor att frakta hem. Rimligt pris för en fin gammal soffa!

Published March 2, 2020

Linn · 4 years ago
Magiskt! Vart är de fina glasögonen ifrån måntro?

Elin Ullenius · 4 years ago
Dom kommer från Oscar Magnuson. fFinns i fler fantastiska färger och former.

Marie-Louise · 4 years ago
Du är så fin och cool och du! ❤️

rebecca · 4 years ago
men gud vilken cool människa, drömmen å va kompis med henne.