Amanda Schulman

Small talk

Amanda Schulman

Amanda Schulman är den orädda naturkraften i mediesverige som låter både djup ångest och hög livsnjutning ta plats i det mesta hon gör. Vi fick en tisdag med Amanda och Louis i familjens lägenhet. Tack Amanda för att vi fick komma!

Amanda Schulman

Skjorta, Daisy Grace. Byxa, Baum Und Pferdgarten.

Vad skulle du säga till själv om du fick träffa dig som 16-åring?

– Allt kommer att bli bra.

Vad är det bästa dina barn har lärt dig?

– Att bli mamma. Och att man kan älska någon på ett nästintill sinnessjukt vis.

Hur får man kärleken att hålla?

– Man försöker att se och lyssna på varandra. Och göra många trevliga saker ihop.

Vad gör du om fem år?

– Samma sak som nu. Men såklart, drömmer om en massa olika saker som jag vill förverkliga. Förmodligen har vi flyttat ett par gånger så att jag får renovera och inreda så mycket som jag bara kan. Tanken på ett vackert hem är nämligen mitt happy place. Blir SÅ glad av det.

 

Amanda Schulman

Stickad tröja, American Vintage.

Amanda Schulman

Baseball tröja, vintage. Sneakers, Acne Studios.

Amanda Schulman

“Jag tror att lycka är något vi känner i små små stunder och att det inte är möjligt att gå runt och vara lycklig hela tiden. Jag tror inte att vi människor är gjorda för det.”

Vad driver dig?

– Jag tror att jag tycker att livet är ganska så tufft att leva så jag kämpar med näbbar och klor för att det ska bli så härligt, roligt och spännande som möjligt haha. Det blir väl min drivkraft. Och det faktum att jag mår så bra av att vara sysselsatt. Jag hade länge en livslögn som var att jag trodde jag skulle bli lycklig om jag bara fick vara ledig mycket. Nu vet jag att det är tvärtom. Och det är dessutom bara roligt att vara ledig om man också jobbar.

Vad gör ni helst en ledig lördag?

– Äter familjelunch på stan och förbereder en middag med vänner för kvällen! Älskar ju också att gå på stan. Får se hur länge jag kan lura barnen att det är roligt även för dem.

Favoritplats?

– Vårt hus på Gotland där vi är varje sommar. Där är vi lediga och tillsammans. Och allt är vackert och mysigt.

Amanda Schulman

Skjorta, Acne Studios.

Amanda Schulman
Amanda Schulman
Amanda Schulman

Spetsklänning, Ganni.

Amanda Schulman

Vad är du rädd för?

– Jag är en mycket framstående hypokondriker så att bli allvarligt sjuk är en stor rädsla. Men också att det ska hända något med min familj. Jag är även bra på att tänka katastroftankar så det blir en del rädsla i mitt liv. Sen är jag väldigt rädd för igelkottar!

När är du som lyckligast?

– När allt stämmer. Kan vara i vilken situation som helst bara allt är sådär bra som det kan vara då och då. Det kan räcka med en minut av den känslan. Och jag tror just att lycka är något vi känner i små små stunder och att det inte är möjligt att gå runt och vara lycklig hela tiden. Jag tror inte att vi människor är gjorda för det.

Var hämtar du kraft och energi?

– Att jag gör det jag tycker är roligt. Och att jag mår bra av att jobba. Sen kan det bli för mycket ändå, men det hjälper till. Jag är också på Gotland åtta veckor om året och det är då jag laddar för resten av året. Resor till värmen mitt i vintern hjälper även till.

Amanda Schulman

Linne, Daisy Grace. Diadem, Josefine Thelin.

Amanda Schulman

Sneakers, Acne Studios.

Vad är det bästa och sämsta med att vara en offentlig person?

– Det enda som är bra är att jag kan marknadsföra mina egna produkter. Det negativa är man har ögonen på sig hela tiden och att man råkar ut för saker som till exempel drev och annat läskigt.

Vad betyder dina vänner för dig?

– Jättemycket! Jag älskar att hitta nya vänner men har också tjejkompisar som har varit mina bästa vänner sedan jag var tonåring. Jag har också lyxen att jobba ihop med många vänner. Något jag verkligen kan rekommendera eftersom man då hinner ses!

Vad gör du för att lyfta en jobbig dag?

– Dricker vin med min man.

Livsfilosofi?

– Oj. Vet inte om jag har någon. Ska skaffa mig en!

Vad ogillar du med dig själv?

– Sämsta är att jag kan vara så taskig mot mig själv. Det är jag väldigt bra på emellanåt. Min bästa egenskap är att jag är en livsnjutare!

Vilka är dina ”Defining Moments” i livet?

– När jag träffade Alex, när jag och Hannah startade eget och mina tre barns födslar.

Det svåraste med att vara mamma?

– Att inte ha dåligt samvete för sina barn, vilket det känns som att man har lite hela tiden. Och att kombinera att vara mamma med allt annat du ska hinna med. Jobba, vara en bra vän och fru, ta hand om dig själv, ja, the list goes on.

Hur har du förändrats sedan du blev mamma?

– Jag har förändrats otroligt mycket! Och det tackar jag föräldraskapet för. När man blir mamma blir man tvungen att förändra saker, vilket är bra. Jag älskar all förändring.

Amanda Schulman

Byxdress, Notes du Nord.

Published November 3, 2018

Caroline · 5 years ago
Grymma Amanda! Så inspirerande och insiktsfullt med synsättet små doser av lycka. Kram!

Lina · 5 years ago
Så klokt och coolt och inspirerande. Gjorde en print screen på ditt citat om lycka, så sant!!!

Emma · 5 years ago
Finaste Amanda, henne ser man upp till! Och vilka grymma foton! Hon är så vacker, elegant och timeless!