Portobello hotel

4 months ago

Portobello Hotel

Tänk vad en bild kan kasta en tillbaka i tiden och virvla om ens  känslor fullständigt. Jag scrollade på Instagram och fastnade i ett inlägg @mariadelaord lagt upp, ståendes utanför ett hotell i London. Jag har ett liknande foto på mig själv någonstans, ståendes på samma schackrutiga trappa utanför Portobello Hotel. Jag och min man spenderade våran bröllopsresa där år 2012, nygifta efter en liten bröllopsceremoni nere vid Röda Sten i Majorna. Först hade vi tänkt gifta oss i Paris för att sedan ta tåget till London, men det blev för krångligt och väntetiden för en vigsel i Paris var för lång.

London har alltid varit min stad, sedan första gången mina föräldrar tog med mig dit när jag var 12 år. Jag bodde där 1998-1999 och har återkommit dit sedan dess. Nu är det vår stad, och den har på så många sätt format mig till den jag är idag.

Portobello Hotel

Bilden på entrén till Portobello Hotel fick mig att leta reda på min första blogg som jag hade mellan 2012-2016. Har inte skänkt den en tanke på många år, så det var som att öppna upp ett gammalt fotoalbum. Lite skämskudde på vissa rubriker/inlägg, men det var en annan tid. Rubrikerna tog jag från låtar eller textrader jag tycker om.

Fastnade vid en bild på mig och Stella som var 5 år då vi gifte oss, 16 år nu och har precis börjat på gymnasiet. Tiden, kommer aldrig förstå mig på den. Våran yngsta Penny är en kopia av henne.

Portobello Hotel
Portobello Hotel

Efter vigseln i maj 2012 åkte jag och Robert alltså hit. Checkade in i rum 16 på Portobello Hotel som vi hade fastnat för när vi letade runt efter boutique hotel i London. Vi ville bo i närheten av Westbourne Grove och det här hotellet låg inte långt därifrån. Dessutom låg det ett stenkast från Portobello Road alldeles intill Stanley Gardens. Men det som i slutändan fick oss att välja just det hotellet var när vi läste om de artister som bott där sedan 1960-talet. Ryktet säger även att Kate Moss och Johnny Depp bott i just rum 16 och badat i champagne i det stora badkaret. 1990-talet ändå!

Portobello Hotel

Rummet har en oval säng som jag minns var placerad mitt i rummet under en slags sänghimmel som utgick från taket.

Portobello Hotel

@portobelloldn

Engelsk frukostbricka serverad på sängen. Ungefär precis så som jag minns den.

Portobello Hotel

@portobelloldn

Den ovala sängen ser ut att vridits så huvudändan är mot de stora fönstren mot Stanley Gardens. Fint! Annars samma tapet och blommiga soffa som för 12 år sedan.

Portobello Hotel

@portobelloldn

Älskar den viktorianska trappan och färgkombinationen rött och vitt tillsammans.

Portobello Hotel
Portobello Hotel

@mariadelaord

Vill så gärna åka tillbaka just hit. Hade inte haft något emot att bo i det här rummet då. Så fint med grönskan utanför fönstret och målningen ovanför sängen.

Portobello Hotel

@portobelloldn

Sängramen med tyger som gavel tar jag med mig som inspiration till sovrummet vi planerar till våran stuga i Dalarna.

/ Cattis

Emelie Törling · 4 months ago
Det finaste hotellet i världen enligt mig! På alla sätt! Får be till högre makter att ingen galenpanna köper det sen o river och bygger nåt nytt hemskt ellerhur! KRAM!

Nathalie Myrberg / Catarina Skoglund · 4 months ago
Vad fint att höra Emelie, håller med om allt! <3 Så genuint på alla sätt och vis. KRAM

Nathalie Myrberg / Catarina Skoglund

Nathalie Myrberg / Catarina Skoglund

Stylistduo och bästisar.
Instagram – @nathaliemyrberg @annacate
Contact – [email protected] [email protected]