Vardagsmorgnar

7 months ago

Den här sommaren kom det till mig hur mycket jag tycker om vardgasmorgnar och rutiner. De små stunderna av samma sak varje morgon. Varje semester längtar jag efter dem efter ett tag. Det är såklart inte varje morgon jag lyckas hålla fast vid just det här, ibland behöver jag hinna med en båt eller något annat. Men jag mår som bäst när de ser ut just så här.

Vardagsmorgnar

Oftast ställer jag klockan på 06.30 men vaknar alltid tidigare av mig själv. Kokar en kopp varmt vatten som får svalna lite under tiden som jag sätter på kaffebryggaren. Ett kortare yogaprogram som sett likadant ut det senaste ett och ett halvt året för att få igång blodcirkulationen. Förstår inte hur jag lyckas samla på mig så mycket spänningar i nacken och käkarna under en natt, men ni som också pressar tänder och liknande vet vad jag menar.

Vardagsmorgnar

Efter yogan dricker jag den första koppen kaffe med mycket mjölk, går ut och ger våran kanin mat och tittar till trädgården och växthuset. Tycker om att följa de små skiftningarna nu på sensommaren, fortfarande varmt på dagarna men kyligare nätter. Det bästa ändå.

Vardagsmorgnar

Kokar en liten kanna med te när jag kommer in igen, oftast ett örtte som exempelvis pepparmynta. Sen en vecka tillbaka provar jag ett vitt te som jag köpte på NK här i Göteborg, med guanabana, spirulina och noni. Gillar det väldigt mycket.

Vardagsmorgnar

Sen smyger jag upp och väcker våran 8-åring, mysigaste stunden på hela dagen <3. En timme med morgonmys och frukost i soffan innan den korta 3- minuterspromenaden bort till skolan.

Vardagsmorgnar

Passar på att ta en morgonpromenad när jag ändå gått iväg, oftast med Nathalie som sällskap i telefonen. Tänker ofta på hur fint det varit om vi bodde närmare varandra, då hade vi mötts upp i studion tillsammans istället. Men det funkar bra att jobba ihop så här också.

Vardagsmorgnar

Avslutningsvis havregrynsgröt med kanel, torkade dadlar och mandlar när jag kommer hem. Sen kan dagen börja.

När helgen kommer är det skönt att slippa ställa klockan (även om jag oftast vaknar tidigt ändå) och ta morgonen som den kommer, för att sen längta efter vardagen och rutiner igen. Som så mycket annat i livet så handlar det om den där balansen i allt. /Cattis

Minna · 7 months ago
Hej! Vilka fina bilder :) vad är det för färg på väggarna i sovrummet? ser väldigt fin ut! x

Nathalie Myrberg / Catarina Skoglund · 7 months ago
Hej, vad glad jag blir! Tack! :) Gillar den mycket, Sans från Jotun. Ha en fin helg! / Cattis

M · 7 months ago
tack snälla för svar! :)

Karin · 7 months ago
Snälla dela gärna vilket yogaprogram du kör? Med vänlig hälsning, en stressad småbarnsmamma med massa spänningar i nacke och käke…

Nathalie Myrberg / Catarina Skoglund · 7 months ago
Ja så gärna, det heter Lilla ryggpasset och jag hittade det i boken Migränyoga skriven av Per Söder. Men googlar du på det så finns det även på YouTube. Hoppas det kan hjälpa dig med! / Cattis

Nathalie Myrberg / Catarina Skoglund

Nathalie Myrberg / Catarina Skoglund

Stylistduo och bästisar.
Instagram – @nathaliemyrberg @annacate
Contact – [email protected] [email protected]