Höst och nystartskänsla

10 months ago

Höst och nystartskänsla

Nu när vi kommit en bit in i september har jag börjat känna hösten i mig, även om den senaste veckan här på västkusten har känts mer som högsommar. Jag tog mitt fjärde dopp i havet för i år den här helgen, skäms nästan av att skriva att jag badat så lite när vi bor med havet inpå knuten. Har gett de kalla baden en chans, kändes väl lite så i juli och augusti? Även om det inte kan jämföras med det där doppet jag tog i november en gång. I alla fall, luften känns högre och klarare och jag älskar det. Precis som jag älskar att gå in i en ny årstid, lite nystartskänsla. Ni som läser här har kanske sett och läst att Nathalie gjorde ett eget inlägg med hösttema förra veckan, så jag tänkte att jag gör detsamma. Här mina nio bilder om hösten jag sparat från Instagram.

Höst och nystartskänsla

Kostym kan vara mitt bästa plagg och den här från @cawleystudio är precis allt jag önskar. Snittet, materialet och färgen. Högst upp på min önskelista, även om jag gärna hade sett att hela min höstgarderob kom därifrån.

Höst och nystartskänsla

Här om veckan hittade jag min analoga kamera som jag fick av mina föräldrar när jag tog studenten i slutet av 90-talet. Med hopp om att hitta tillbaka till lusten att fotografera igen har jag köpt på mig några filmrullar med Kodak Porta 400. Vill låta fotandet ta tid, inte ta tio-femton bilder av samma motiv för att sen välja ut den bästa. Än så länge ligger den tyvärr kvar orörd inne i mitt kameraskåp. Så länge inspireras jag av kontot @gaiapadovan och hennes bilder i väntan på att min egen inspiration ska komma.

Höst och nystartskänsla

I höst vill jag ta steget vidare med min yoga. Nu har jag i princip gjort samma program i närmare 15 år sen jag senast tog privatlektioner, så tänker att det är dags igen. Jag har hittat en yogastudio i Linné här i Göteborg och har siktat in mig på ashtangayoga men är även nyfiken på yinyoga. Fokus på andning och avslappning i första hand, vara mindre i huvudet och komma ner i kroppen. Just yoga tycker jag om att göra hemma och på egen hand, därav tycker jag det är värt att investera i några privatlektioner. @moonchildyogawear

Höst och nystartskänsla

Ett av mina favoritställen för lunch är @barbulot som ligger i saluhallen centralt i stan. Blir alltid överraskad av deras smakkombinationer och fina uppläggningar. Sparade ner den här bilden som en påminnelse om att gå dit oftare, och för att det ser så otroligt gott ut. Burrata med curry bräserad zucchini, pistage och krondill – hoppas den finns kvar på menyn.

Höst och nystartskänsla

Precis som jag sparade ner den här bilden som en påminnelse att gå mer på konstmuseer och gallerier i höst. @apreski.

Höst och nystartskänsla

Antecknar för fullt i min trädgårdsbok om vad jag vill odla till nästa år, perenner och ätbart. Några få utvalda sommarblommor som jag inte odlat tidigare. Har beställt de första höstlökarna, vill ha olika sorters Allium till nästa vår. Och visst går det att sätta vitlök nu? Inspireras av @boaeng och kan varmt rekommendera hennes bok Den blomstrande köksträdgården-potager på svenska som jag har börjat lusläsa om igen.

Höst och nystartskänsla

Ärtsoppans comeback, iallafall här hemma hos oss. Kommer laga den här med recept från @siribarje redan imorgon. Så gott att toppa med persilja, eller grönkålschips som jag äter till det mesta just nu.

Höst och nystartskänsla

Håller utkik efter det perfekta sköna setet med skjorta/blus och byxor men är så svårt att hitta ett med fin passform och som inte känns som en pyjamas. Det här från @emilylevinemilan ser väldigt fint ut.

Höst och nystartskänsla

Till veckan ska jag hem till Lisa som bor i Ängården i närheten av Botaniska Trädgården. Jag frågade om hon ville gå dit med mig då jag sett att hon ofta tar sina promenader i Botaniska. Var alldeles för länge sen jag var där. Blev väldigt sugen på att besöka fler trädgårdar när jag såg den här otroligt fina installationen av Evalie Wagner i Botaniska Trädgården i München-Nymphenburg. Via @blumenhausmagazine

Ser fram emot en höst med mer konst och trädgårdsinspiration, och vem vet, kanske även kalla bad.

/Cattis

Jess · 10 months ago
Mysigt inlägg! Hur gör du med grönkålschipsen och nått gott tips att äta till? Trevlig helg! Kram jess

Nathalie Myrberg / Catarina Skoglund · 10 months ago
Tack snälla! Jag river av bladen från stjälken i mindre bitar, lägger på en plåt med bakplåtspapper och vänder runt dem med olivolja, salt och peppar (viktigt med olivolja på alla bladen). Rostar dem i mitten av ugnen i varmluftsugn på ca 140 grader i 15 min/tills de blir krispiga. Brukar äta dem i varma sallader, toppa över en linssoppa tex eller bara äta dem som de är :) Kram Cattis

Nathalie Myrberg / Catarina Skoglund

Nathalie Myrberg / Catarina Skoglund

Stylistduo och bästisar.
Instagram – @nathaliemyrberg @annacate
Contact – [email protected] [email protected]