Monopoli

12 months ago

Har äntligen landat här inne efter en lång sommar, eller sommaren har ju knappt börjat men lite så känns det. Som att den pågått i en evighet. Igår började egentligen semestern på riktigt, men den har tuffat på lite till och från här sen någon vecka innan midsommar då vi var i Italien. En helt fantastisk resa som jag tänkte vi skulle kika lite närmare på. Min mans kusin gifte sig så det var anledningen till att vi åkte. Sen stannade vi en vecka och utforskade en del av Puglia-området (själva klacken av Italien) med hyrbil. Vi bodde inne i Monopoli som är en vacker liten stad som ligger efter kusten i södra Italien.

Monopoli

En helt otrolig utsikt över Adriatiska havet på en av våra morgonlöpturer.

Monopoli
Monopoli

En dag besökte vi Ostuni som var en av mina favoritstäder under resan. Åt så klart den godaste gelato jag ätit (vaniljsmak otippat nog) längst uppe i en sval gränd. Vackra vyer vart man än kollade.

Monopoli
Monopoli

En av många små gömda badvikar längst kusten. Barnen ville så klart bada 90 % av resan, så det blev många stopp och små turer till havet.

Monopoli
Monopoli

Anton och min svärmor på väg upp till lägenheten vi hyrde. Blir alltid fascinerad över hur fort man kommer in i nya rutiner när man är på semester och hur snabbt man gör sig hemmastad. Snabbt som tusan har man sin lilla favoritbutik där man köper ostar och bröd över disk varje dag efter stranden, och vet exakt vart man får den godaste cappuccinon (fast alla egentligen smakar exakt lika) på morgonen.

Monopoli
Monopoli

En annan vacker stad vi besökte var Polignano a Mare. En gammal hamnstad byggd på en klippa. Tyvärr med lite för många turister för min smak men som bjöd på en riktigt god pasta till lunch.

Monopoli

Har levt i de här shortsen från COS hela sommaren.

Monopoli

Barnen levde på pasta, pizza och bröd hela veckan. <3

Monopoli

Och bad så klart. Om och om igen. Badringen från Liewood var helt klart värd att släpa med.

Monopoli

Avslutar med en bild på den perfekta cappuccinon.

Imorgon åker vi till Skåne, med en kort mellanlandning i Göteborg. Vi ska bo på Kullahalvön och sen åka över till Danmark några dagar. Har så klart lusläst Emely Cronas fina blogg som är fylld av härliga Skåne-tips. Det tackar jag för.

Ciao! /Nathalie

Emely Crona Stenberg · 12 months ago
Varmt välkomna till mina trakter, hoppas vi stöter på varandra bland klippor och vallmofält! En mysig semester önskar jag dig, kram E

Nathalie Myrberg / Catarina Skoglund

Nathalie Myrberg / Catarina Skoglund

Stylistduo och bästisar.
Instagram – @nathaliemyrberg @annacate
Contact – [email protected] [email protected]