Oktober

7 months ago

Oktober

Tiden har gått. En hel månad. Det här blir ett försök till summering. Jag har funderat lite på det här med att blogga och att publicera sina tankar och liv publikt. Jag har haft svårt att bestämma hur jag ska förhålla mig till allt. Ena dagen vill jag dela med er, nästa dag känns det hudlöst.

Men det kanske bara behövdes några andetag, lite tid. Jag får summera Oktober för er så tar vi det där ifrån. Med lite swung i steget.

Oktober

Jag har spenderat all min tid med familjen och tagit en lång funderare. Vi har passat på att gå på teater, bibliotek och långpromenader.

Oktober

Jag har lagt telefonen lite åt sidan. Väntat med att formulera mig. Både för mig själv och för andra. Jag har för första gången i livet svårt att veta vad jag ska säga.

Oktober

Jag har tittat på alldeles för många förfärliga bilder av mänsklig ondska och förfärats över hur narrativet försöker styras och påverkas på så historielöst vis.

Men det tänker jag inte heller formulera mig kring just nu. För jag kan inte.

Oktober

Det har varit stunder av återhämtning tillsammans med Alicia.

Oktober

Te på trygga platser tillsammans med Carolina.

Oktober

Vi tog en uppvärmt fönsterbord och därtill tid att dissikera det där som jag inte kunde eller velat formulera innan. Sen beställde vi in mer te.

Oktober

Ett leende och en kram efter hennes otroligt lyckade lansering av ett samarbete med Layered. Ett samtal därefter som gav lite sol.

Oktober

Det har varit lämningar och spring genom Vasaparken. En plats som känns så nära storstad jag kan komma. Park mitt i.

Oktober

Vi har pyntat och klätt ut oss för halloween.

Oktober

Vi hade lagt manken till, som vid alla högtider. Men barnen blev sjuka så inga gäster vågade sig förbi. Fick bli vi fyra bland spindelnäten.

Oktober

Men det blev fint det också.

Oktober

Jag har jobbat och jobbat och tänkt att det är tur man trivs med sitt jobb. Och vabbat och hostat och sen jobbat lite till.

Oktober

Ätit lunch med min Malin för att prov – pitcha lite idéer och prata relationer på Teatergrillen.

Oktober

Prov-pitcha gör man i tjock poplinskjorta.

Oktober

Kloka Malin

Oktober

Jag har kramats med Gunnis och Jeanette. Gått stan runt och druckit havrekaffe på Franska Cafet. Ni vet det där med att vara NK tant med någon, det är bland det mysigare jag vet. Som tur var tycker också Jeanette det, så där kan vi smida planer ihop.

Oktober

Vi har bytt bord. Till precis samma men betydligt större. Nu kan man sitta nio stycken i köket och det är perfekt antal.

Oktober

Harry har velat baka så vi har testat mina favorit pajer.

Oktober

Men där emellan har jag läst. Massor av böcker och lyssnat på en del poddar som hjälper mig igenom en process som måste bearbetas.

Oktober

John hängde upp en taklampa och den blev perfekt tyckte jag och Eli.

Oktober

Jag och Harry har Twinnat som alltid.

Oktober

Pojkarna växer ikapp och det märks i allt. Skratten, leken, tålamodet. Det påverkar hela familjen på en nästintill obeskrivligt sätt.

Oktober

Jag har ätit ensamma frukostar på Saturnus efter att jag haft Pilates med Sofia.

Oktober

Har tittat på mina fötter när jag går. Gjort listor och målsättningar. Försökt ta in the changing of the season och tänkt att inget kan förändras om du ingenting ändrar och sen fortsatt gå.

Oktober

Jag har nästan slutat sminka mig och blir mer och mer allergisk emot att alla ser prick likadana ut. Kan det vara att mitt hår börjar bli grått och mina skrattrynkor blir mer och mer framträdande som jag både provoceras och vill på något vis förändra synen på skönhet?

Oktober

Sen har jag skyndar tillbaka till Jeanette igen. Hur kan vänskap vara så varm och ny och närande när man är vuxen och får välja igen?

När det finns allt att upptäcka men också så ingen tid att förlora.

Oktober

Det kanske är som när folk träffas på Tinder. Är det rätt är det lätt och sen gifter man sig?

Oktober

Vi har åkt till släktingar.

Oktober

Mössa, torgvantar och Trench.

Oktober

Jag hann använda trenchcoat i kanske nån vecka mellan varmt och alldeles för kallt. En kort men fin kärleksaffär

Oktober

Sen packade vi våra väskor för jag och John skulle åka på bröllopsresa några år försent. Eller kanske var det helt rätt i tid vad vet jag. En resa jag sett fram emot så länge och som betyder allt men på olika plan.

Oktober

Vi vinkade adjö till rosa barnkinder och en solig färggrann bakgård. När vi kom hem var Oktober över och det känns fint att få gå vidare in i November. Förhoppningsvis en månad fylld av inspiration och återhämtning.

Lotta · 7 months ago
Fina bilder och tänkvärda ord. Tack för att vi får vara med på ett hörn.

Amanda · 7 months ago
Du är så vacker som du är Kan du inte visa vad du läst? Vill så gärna ta del av vad som närt dig i bokform denna tid. Stor kram

Julia Hichens · 7 months ago
Tack Amanda. Jag kan skriva ihop ett bokomslag kanske?

Sofia · 7 months ago
Fint. Har saknat dig här inne!

Julia Hichens · 7 months ago
Hoppas på att vara tillbaka nu <3

Malin · 7 months ago
Välkommen tillbaka. Och tack för fina observationer och för att du inte faller in i samma fack som alla andra för hur man ”ska” se ut

Miriam · 7 months ago
Tack för ett fint blogginlägg! Hoppas du känner att du får skriva när och hur du vill, jag blir glad bara för en liten inblick, en stämningsfull bild, några vackra rader.

Julia Hichens · 7 months ago
Och jag blir glad av er som läser och kommenterar så fint <3

Katherine · 7 months ago
Fina oktober. Fint att höra av dig.

Ann-Sofie · 7 months ago
Tack för ett så fint skrivet inlägg. Du formulerar det som jag tror att många just nu känner. Man söker sig till det vackra och enkla, för att inte drunkna i det svåra och mörka. Din blogg visar det som är varmt, genuint men också komplicerat och tungt, till skillnad från Instagram generellt där de flesta bara visar det som är blankt, nytt och glättigt. Tack för att du skriver, för mig ger du en gnutta av "Diane Keaton, kastanjer, fireplace, Upper East/Vasastan, British Countryside, suede, silver, vänskap, stil och allvar". Tack.

Alex · 7 months ago
Fint att läsa dina texter igen om livet. Så tryckt och fint.

Alex · 7 months ago
..menar såklart TRYGGT <3

Helena · 7 months ago
Tack för att du fortsätter att dela med dig. Din blogg är min bästa plats på internet.

Alexandra · 7 months ago
Älskar dina inlägg! <3

Aa · 7 months ago
Dina skildringar är så fina, kloka, lugna och ljusa. En vilsam och välbehövlig liten plats i det annars så härjiga, snabba. Tack för vi får följa med. Ta hand om dig. ❤️‍

Malin Rudén · 7 months ago
❤️

Julia Hichens

Julia Hichens

Food, fashion, fun and family. Writing about inspiration, moodboarding, miscellaneous and casual things mostly.

Trying to be inspiring and share my daily life as a mother of a three year old explorer.

 

Mail: [email protected]