Small (fall) beginnings

10 months ago

Small (fall) beginnings

Jag hade hoppats på att få slippa barbent vid det här laget.

Vad är det med oss som älskar hösten? Kan inte skynda på tiden tillräckligt. Är det minnen av klassiska ”You got mail” citat. Doften av vässade pennor tillexempel? Är det lugnet i allt, temperaturen, maten, samtalen. Allt känns mer genomtänkt och mindre flyktigt.

Eller är det bara en klassisk introvert grej. Man slipper vida hud, svara på inbjudan till fester och det är ok att lägga sig på soffan med böckerna i ett par månader framöver.

Small (fall) beginnings

För mig betyder hösten en massa men rent ytligt också möjligheten att använda alla gamla favoriter igen. Det är en klädd säsong utan att man måste gömma sig för snö och blåst.

Skor är som vackrast. Här ser vi mina återkommande favoriter. En hög boot med mellanklack. En kraftig jodphurs med maskulint intryck. En spetsig stövlett och något med taxklack att ha med strumpbyxa.

Small (fall) beginnings

Men det här med att ha en stil som även går från jobb till förskolan, drink på stan och kvällens kulturaktivitet. Det är det bästa- man kan vara så vanlig och stilig på samma gång. Är det så man blir basic eller klassisk eller vad vi ska kalla det? Jag föredrar begreppet tidlös. Det säger så mycket om hur jag ser på inköp och den där tanken om att man inte behöver hålla på att förnya sig hela tiden, snarare fördjupa sig. Om ni förstår vad jag menar?

Small (fall) beginnings

Något som legat lite i träda och som får plockas fram denna säsong är ändå (det tidlösa men också så trendiga) Navy, denim och mocka är på stark comeback i år. Jag kommer blanda pinestripe, båtkrage och Croco. Tror det blir ett perfekt sätt att omöblera med kläder jag redan har men tillföra assessorer som gör att man uppskattar det man har.

Small (fall) beginnings

Jag vet att ni sett den här bilden massor men den visar precis hur jag vill att Kontorskläderna ska bli så vackert feminina med extra lång kappa till.

Small (fall) beginnings

Ett annat tydligt omstartstecken är väl anteckningsböcker och kalender? Jag skulle inte klara en kalender som inte var uppkopplade och synkad med datorn och alla kollegor men drömmen om en tid när allt för en dag rymdes i en spalt är nostalgiskt på en annan nivå.
Panterarmband och sköldpaddshårspännen i nacken är också en självklarhet. Men det har ju ni också redan tänkt.

Small (fall) beginnings

Annars är det ballerina med grova strumpor. Hundtandade kavajer,ljus päls. Kabelstickat,Tennishalsband och tunn merino ull. Ev vill jag skaffa ett par jeans i ljusgrått eller Ecru

Small (fall) beginnings

Jag har rensat ut garderoben igen och det som inte användes förra hösten ska nu säljas vidare till andra. Självfallet inte de riktiga klassikerna, gåvorna eller sådant jag ärvt. Men de köp som inte tillförde vad jag tänkt. September är det kanske bästa av nystarts månader.

Small (fall) beginnings

Alla kläder jag har vill jag skall kännas såhär. Hundpromenad.

Small (fall) beginnings

Eller Regent Street. Det är dom två beskrivningarna och gärna i kombination med varandra som skapar den ”hemma i mig själv känslan” i min garderob och som jag vet passar mig.

Small (fall) beginnings

Mitt sista och kanske bästa tips för hösten är att rensa ut basen, underkläderna, strumporna och nattlinnen. Att börja med det vackraste under sprider sig hel vägen ut. Precis som med hudvård och motion.

Small (fall) beginnings

Jag tror att du har mycket av det du letar efter redan. Det handlar ofta om att kombinera.

Ta fem galgar i garderoben och så hänger du upp fem kombinationer på dem för arbetsveckan. På så sätt känns det lyxigt att klä på sig på morgonen.

Prova även att kanske ta en annan slinga till jobbet? En ny sorts kaffe, en annan podd. Det typen av lilla förändring ger hösten en kick off den och du förtjänar.

Hur känner ni kring mini nystarter?

Caroline Borg · 10 months ago
Älskar tipsen

Katherine · 10 months ago
Mockaväska.. så snyggt! Tycker om nystarter. Nya chanser. Och det är nåt med luften och ljuset på hösten som gör att man andas ordentligt och ser klart för första gången på länge.

Ann-Sofie · 10 months ago
Höstälskare här med. Kan värmen vara över snart! Vill ha strumpor i skor och halsduk. Tack för härlig stämning.

Catrin · 10 months ago
Längtar också efter höstluftens klarhet! Tack för de fina tipsen och som alltid inspirationen.

Julia Hichens · 10 months ago
Vad fint att du du känner dig inspirerad. Roligt!

Julia Hichens

Julia Hichens

Food, fashion, fun and family. Writing about inspiration, moodboarding, miscellaneous and casual things mostly.

Trying to be inspiring and share my daily life as a mother of a three year old explorer.

 

Mail: [email protected]