Moodboard

1 year ago

Det är nytt år. För mig betyder januari inte så mycket. Jag tycker vintern och hösten flyter ihop till vinterliknande senhöst igen, för att slutligen bli underbar vår. Men dit är det långt.

Kanske är känslan av ny termin ändå rätt knuten till att packa pennskrin och filofax. Att kavla upp ärmarna och rulla igång. Men det är främst så att nytt år hänger samman med att boka teater, kultur, middagar och träning. Det är det som ger kraft.

När det gäller kläder och stämning förändras jag inte mycket från år till år. Men just nu väljer jag mina skräddade koftor och tröjor. Efter många år av oversize plockar jag fram det som sitter åt lite, det betyder ju inte att jag inte har oversized men väljer just nu mindre och tätknäppta koftor.

Trots att jag inte byter stil kan det ändå vara roligt att sätta samman det jag har i garderoben mer som en visionär bild. Så nu tänkte jag dela med mig av moodboard för januari till april.

Moodboard

Jag tänker hårklämmor i silver och guld. Jag tänker franska liljan, lackskor och flätade örhängen.
Chricket-tröjor, långa chinos.

Moodboard

Claspbags utan logotyper, urverk! Några olika band, läder metal, smala och slicka. Slutat låna Johns klockor och använder de nätta jag fick i studentpresent. Manchester både otroligt professorbred och smal som sammet. Bootcut. Skjorta med pullover. Skärpet som enda detalj.

Moodboard

Högt upp på min egen önskelista finns dessa pälsbeklädda ballerinaskor. Men annars ryttare, stövlar till jeans eller leggings. Shearling både lång och kort hänger med ända in i påsk och självfallet även mina kabelstickade. Har en i varje färg och upptäckte att just den här har jag inte….

Kortfattat tänker jag som tidigare nämnt gå full om boyish eller tant. Det är ju i sig inget nytt, men det ska förfinas.

Hur tänker ni kring ”andra-hösten”?

Sofia · 1 year ago
Så bra! Så rätt. Får jag fråga var du köpte din brudklänning? Märke, modell? Finaste jag sett. Bröllop i sommar för mig. Tack för en suverän blogg.

Anna · 1 year ago
Jag har också landat lite i årstiden på något vis och ser hur jag kan variera det jag har. Har tagit fram en klocka med smalare läderband och en tjockare kavaj som jag inte haft på länge. Jag pendlar mellan att vilja ha kavaj och byxor med lediga skor, biblioteksdam/tant är min standardlook vilken är midikjol och jumper (älskar det) eller ha jeans och en enkel tröja med en högre boots till. Gillar det enkla med fina detaljer. Använder min ring med stor bergskristall som min far gav min mor när de precis hade träffats. Vill ha tradition och enkelhet. Men jag pendlar hela tiden men ovan är det jag alltid återkommer till och försöker bygga min garderob på. Vill ha en lägre klacksko till våren som passar till allt.

Julia Hichens

Julia Hichens

Food, fashion, fun and family. Writing about inspiration, moodboarding, miscellaneous and casual things mostly.

Trying to be inspiring and share my daily life as a mother of a three year old explorer.

 

Mail: [email protected]