Christmas

2 years ago

Christmas

Jag jobbade hemma den sista dagen. Stängde skärmen och packade ned allt i väskan. Nu ska det äntligen bli långhelg…

Christmas

Pojkarna var med och hängde upp julstrumporna. Harry älskar att jag sytt dom, jag tänker att dom får ta med sig dom när dom flyttar hemifrån. Eller försätter man bara sy till barnbarn och respektive pojkvän/flickvän eller så?

Christmas

Harry har blivit en del av min viktigastejultraditio. Nämligen att rulla min mammas köttbullar. Han smakar av, kryddar smeten och steker. Så pratar vi om mormor. Tror vi räknade till 78 stycken bullar tillslut. Lagom för fyra va…

Christmas

Ni vet sekunden man är klar med paketinslagningen. När man tassar där ifrån, tänt lyktan till tomten och lagt fram moroten till renen. När barnen somnar och man för en sekund ser vad de kommer mötas av när de vaknar. Så nära fullkomlig man kan komma i livet tror jag.

Christmas

Det var en riktigt Carl Larsson Jul ute.

Christmas

Dom snällaste tofflor att stoppa fötterna i kommer ifrån klassiska Sheepard. Barnen blir alltid extra glada då de säger att jag ser ut som en kanin.

Christmas

Jag invigde lyxsetet från A Part of The Art. Jag hade egentligen tänkt ha det med klack till fest men det blir inte mycket fest så det har istället kvalat upp på julens mest använda kombination. Vill inte (kommer inte ta av mig mer än nödvändigt)

Christmas

Vaknade i vår julbäddning. De här lakanen har vi bara i dec/januari och ger en särskild julkänsla att vakna i. Älskar förövrigt paislymönster på ett lite obskyrt sätt.

Christmas

Skulle vilja äga en matchande pyjamas också. Kanske nått för A Part of the Art. att sikta på till nästa jul. Skulle stå högst upp på min lista iallafall.

Christmas

En lugn hemma-jul stod på schemat. Det blev precis så vi ville ha det. Min pappa kom och maten hade vi beställt från Sturehofs matmarknad. Allt förutom de där man inte kan låta bli att göra själv då.

Christmas

Jag fick fantastiska julklappar och precis det jag önskar mig. John är bra på det där, att pricka rätt.

Här har han skaffat en Pouch i samma märke och material som min jobbväska. Nu rymmer den dator eller sladdar och annat bös. Sen går den fint att vika till en clutch så man kan ta den på lunch eller middag direkt från jobbet. Underbart sen när man kan resa igen…

Christmas

Jag fick äntligen premiära min julklänning som jag sparar på sen i november. En svart kabelstickad klänning i merinoull som kommer bli en trotjänare på jobb, fest och hemmahäng många år framöver. Försökte piffa till det med örhängen, innesko och bälte.

Christmas

En liten rosett som jag tänkte ha i håret men valde bort i sista sekund.

Christmas

Och söta inneskor som sista detalj. Ett plus att dom är utan klack när man ska röra sig i tango runt barnen hela dagen.

Christmas

Det blev full fokus på barnen och vi hann leka tillsammans med alla presenter. Länge sedan jag kände att vi alla var 100% här.

Christmas

Pappa var pricken över iet. Dels för att det gav en nostalgitripp till mig men också för att han är så bra på att göra fint och göra barnen glada och tillfreds. Det är särskilt fint att ha honom här efter de här åren av restriktioner.

Christmas

Under granen låg också den här borsten som jag önskat mig i fyra år men Jihn har tyckt det är absurt att önska sig en borste i julklapp. Efter att jag dragit den några gånger genom håret blev han dock totalt omvänd. Det ser ut som du vart hos frisören, sa han som i vanliga fall inte ens märker när jag varit just det, hos frisören. Fem plus helt enkelt.

Christmas

Snön låg fint utanför balkong och altandörrar.

Christmas

Knän fanns. Tinder i ögonen med.

Christmas

Självutlösare försöktes.

Christmas

Och sen tog jag mest någon bild i farten.

Christmas

När vi såg Kalle vilade två och Harry förstod plötsligt grejen med att inte kunna ”välja” Kalle närsom. Jag och pappa drack en drink och klappade varandra lite förstrött på handryggen.

Christmas

Jag hade stenar i öronen från Studio Motherhood. Dom har de finaste av nätta men ändå lite statementörhängen.

Christmas

Jag bjöd på en torr ny variant av fin glögg och gjorde pepparkakspannkakor till barnen.

Christmas

Vi tog en liten promenad, mellan sittningar och paketöppning. Det är obligatoriskt med julaftonspromenaden. Blev kort men värt det.

Christmas

Jag kom ihåg att ta med solglasögon och det gjorde att jag kunde tacksamhetsgråta där bakom lite utan att någon märkte.

Christmas

Jag hoppas och önskar att oavsett hur ni firat, haft en varm och snäll tid. Vi ses igen till nyår.

Har lite nyårskarameller som jag tänkte dela. Kram på er.

Alex · 2 years ago
Du beskriver julen så fint - precis så man själv känner men man kan inte sätta ord på. Tack för att man fick se hur vacker din jul var. För mig var det den finaste julen - 100% närvarande och njöt av varje sekund. Tack för ett otroligt vackert inlägg

Sofia · 2 years ago
Vad fint. Tack för att du delar med dig. Kram till dig

Julia Hichens

Julia Hichens

Food, fashion, fun and family. Writing about inspiration, moodboarding, miscellaneous and casual things mostly.

Trying to be inspiring and share my daily life as a mother of a three year old explorer.

 

Mail: [email protected]