Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/functions.php on line 124
2022 inspo | December 31, 2021 | The Way We Play

2022 inspo

1 year ago

2022 inspo

Jag letar efter rätt tyger att klä om vissa av våra möbler i. Det är kanske dumt att göra det innan vi vet var vi ska bo. Mycket kommer ju handla om hur det ska passa där. Men är sugen på det mesta i grov tweed. Även i klädesväg faktiskt. Tror jag så småningom kommer förvandlas till en liten tweedtant.

2022 inspo

I år är jag sugen på stövlar, kostymbyxor och allmänt välstruken look. Jag är inte den bästa på att steama och har haft dessa Corona och småbarnsår i ryggen men det är säkert precis därför jag saknar knacket i trottoaren av ett par feminina stövletter och en sassig kostymbyxa till det. Men självfallet åker ju det där av sekunden jag kommer hem och då tillbaka till yoga mys, jag är ingen galning.

2022 inspo

Letar efter Turnerliknande konst. Min man är väldigt förtjust i Turner och kan sitta som i timmar framför hans målningar på Nationalmuseum. Vi har massa Turner böcker och tillockmed honom som bakgrund på vår Samsung TV. Men skulle för nästa lägenhet vilja hitta en konstnär som målade – inte som Turner men att det ska väcka samma känsla i oss. Hör av er om ni känner till någon?

2022 inspo

Här har vi fler exempel på hur det lite mer figursydda, uppklädda och damiga kan tänkas se ut för mig i nästa år. Tror stark det kommer som revers på alla klumpiga boots och pösiga klänningar vi haft i flera år nu.

2022 inspo

Sen har jag lovat mig att 2022 ska bli Ett Joan Didion år. Iom hennes bortgång ska jag läsa allt jag inte läst och läsa om det jag redan har. Få kvinnor som inspirerat mig som hon. För er som vill börja förstå så kan ni se Dokumentären ”the center will not hold” på Netflix.

2022 inspo

Jag vill även hitta tillbaka till mina plisserade kjolar och lite kortare figurnära stickade tröjor. Har haft rangler sleeve och stora drunkna i stickade de senaste åren. Den här kombinationen med nätta stövlar fungerar ju hela senvintern och våren.

2022 inspo

Låga tofsar och sammets schrunchies still going strong.

2022 inspo

Jag vill starta en lunchclub. Jag skulle vilja äta helglunch en gång i månaden och genom det träffa gamla och nya kvinnor. Att man bokar bord och kanske bjuder med någon, vågar vara modig i dm, rekommenderar en vän eller kollega och att man ses runt 6 stycken per gång på en trevlig resturang för att fy nya infallsvinklar och inspiration på saker och ting.

2022 inspo

Slutligen men absolut det bästa och mest lyckosamma är att jag skrivit in mig på Balettakademin hela våren. Jag är så glad och upplyft att jag vågar ta tag i en av mina livsdrömmar. Jag dansade i olika dansskolor som barn men slutade i tonåren. Min bror dansade på Operan och jag minns allt runt baletten som en enorm förtjusning för mig.

Det kommer bli ett spännande och annorlunda år, precis det som är målsättningen.

Vad har ni under luppen?

Annette · 1 year ago
Vilka fina förhoppningar och lycka till med baletten! Tack för en underbar blogg och gott nytt 2022!

Caroline Borg · 1 year ago
Vad inspirerande med baletten, det är min stora sorg i livet att jag inte satsade mer på dansen som ung och jag hade så gärna velat ta upp det igen. Och lunchklubben, I'm in!! Gott nytt år <3

Odette · 1 year ago
Med risk för att det blir helt fel (konstsmak är snårigt). Men här är några namn från en annan Turner fantast: Maurice Sapiro. Evie Kitt. Julilith Seguin. Jacquie Gouveia. Chris Hankey. Kajal Zaveri. Alexey Adonin. Louise Fairchild. Patty Jo Beaton. Sen ett tips om du har Disney + - dokumentären ”On pointe” som skildrar några elevers liv under en termin på School of American Ballet i NY. Den är fantastiskt sevärd - vare sig man redan är balletfantast eller inte. Gott nytt år!

Ellinor · 1 year ago
Jag har ny tjänst och ett stooort projekt på gång under 2022, vilket jag ser jätte mycket fram emot. I övrigt hoppas jag att jag ska komma i form igen. Pandemin har gjort att träningen i det närmsta upphört. Hoppas hålla mig frisk och att ha en bra vardag. I modeväg drömmer jag om att fortsätta kunna hålla min egen stil; skjorta, jeans, boots, t-shirt, bälte, skinnjacka, kavaj och så hoppas jag hitta en snygg dressad väst (ingen stickad, utan väst med knappar, gärna i ull med bra passform) och en oljerock. Gott nytt år och tack för att du delar med dig av din inspiration!

Sara · 1 year ago
Ett tips! Acne har ljuvlig ullväst i ljusblått med knappar!

Sara · 1 year ago
Eller en i svart! Läste nu att du skrev ej stickad….

Emma · 1 year ago
Vilken fantastisk idé med en lunchklubb, det skall jag inspireras av! Älskar att träffa nytt folk och få nya intryck och se saker ur någon annans perspektiv och har funderat på hur jag skall få in det i mitt liv. Sthlm kan ju vara en ganska tillknäppt stad och har levt några år utomlands där det var betydligt mer öppnare och att bjuda in folk som man både kände och inte kände till diverse saker. Var lite mer så när vi flyttade hem men har tappat det lite. Skall definitivt ta upp det igen. Tack för inspiration!

Ulrika Häggarth · 1 year ago
Hej Julia! Grymt att du sajnat upp dig på balettakademin - du har ju skrivit om den här cravingen förut, baletten!, och jag har varit på vippen att skriva till dig typ ”börja på balettakademin!!”, men kommit av mig liksom. Hade exakt samma känsla för flera år sedan och började, helt utan förkunskaper (men med xxx antal sedda föreställningar på operan, hehe), dansade sen balett varje termin i typ sju år innan avbrott för barn - så mycket gav det mig!! Hoppas du får mkt glädje av det!

Ullis · 1 year ago
Hej Julia! Grymt att du sajnat upp dig på balettakademin - du har ju skrivit om den här cravingen förut, baletten!, och jag har varit på vippen att skriva till dig typ ”börja på balettakademin!!”, men kommit av mig liksom. Hade exakt samma känsla för flera år sedan och började, helt utan förkunskaper (men med xxx antal sedda föreställningar på operan, hehe), dansade sen balett varje termin i typ sju år innan avbrott för barn - så mycket gav det mig!! Hoppas du får mkt glädje av det!

Julia Hichens

Julia Hichens

Food, fashion, fun and family. Writing about inspiration, moodboarding, miscellaneous and casual things mostly.

Trying to be inspiring and share my daily life as a mother of a three year old explorer.

 

Mail: juliabrukroken@gmail.com