Weekend

1 year ago

Weekend

Började helgen med att åka till Gustavsberg i solskenet.

Weekend

Köpte en enligt mig oemotståndlig chokladsås med mintsmak på bageriet och smög in till min frisör Moa på Treat.

Weekend

Vi skulle klippa och tvätta, föna och skvallra om… bröllopet. Sist jag var här va en vecka innan vigseln. Tiden går.

Weekend

Jag hade som vanligt en skön croppade kostymbyxa och mitt go to val i form av kabelstickat.

Weekend

Efteråt såg håret ut såhär. Lite kortare, lite fräschare och en hel del 90tals snedlugg. Moa sa att jag såg ut som en hästtjej och då blev jag sugen på att aldrig se ut på något annat sätt.

Weekend

Sen åkte jag hem till fredagsstöket. Hämtade barn, köpte snabbmat och släppte iväg John Aw med kul folk.

Weekend

Jag somnade framför succession vilket ger er en ganska klar bild av hur trött jag var. Jag menar, det ska ju inte gå!

Weekend

Två som trots minspel älskar att vara ute oavsett väder.

Weekend

På lördagen var jag i skogen med Eli och när vi kom hem hade det leverans blommor från Bell och Bon igen. Helt magiska Orkidéer för att vara precis.

Weekend

Blombud har något romantiskt över dem vem de än kommer ifrån. Inte sant?

Weekend

Nu har jag bestämt mig för hyllplan här över fönstret, så när John är trött så säljer jag in allt som lite ”köpenhamnskt” och han orkar bara jakande nicka. Ska skruva nästa gång han blir sådär ”trött”.

Weekend

På söndag var det Farsdag och vi firade genom att åka till våra gamla kvarter på söder och träffa människor vi älskar och blir glada av.

Weekend

Jag blir glad bara att att höra trafiken, se människorna och känna kullersten under fotsulan.

Weekend

Romantiserar jag stan på TOK för mycket eller är jag en stadsråtta helt enkelt? Nu börjar vi hamna i ett läge där vi kanske måste fatta ett beslut. Nervös är mellannamnet kan jag ju säga.

Weekend

Vi firade även med att rulla runt på mattan och dela ut teckningar, pussar och allmänt vanligt bus.

Weekend

John fick även en samling av Paul McCartneystexter, personliga bilder och anekdoter.Han har spelat Black Bitd för barnen ända sedan Harry låg i min mage.

Weekend

Sen en gåva som jag ärligt tänker är lika mkt till mig som honom för den luktade så himla gott. En parfym som smälter in i ens egen doft.

Weekend

Sen kom kvällen och vi hade ett läggningsrace på några timmar. Avslutade med att dricka te ihop i soffan och titta på första avsnittet av Downton Abbey . Förstår ni att vi har hela den skatten kvar nu till höst och julen. Vilken grej.
Hoppas att ni hade en fin helg?

josefin · 1 year ago
Åh jag fattar hur de känner med stan. Eftersom jag också gjorde ”flytten” för 2 år sen. Nu är mina barn 8 och 5, vilket innebär att 8-åringen börjat ta sig runt själv till kompisar i närheten utan att man ska springa och hämta och lämna överallt. När det ljusnar kommer hon gå själv till/från skolan. Det är en sån frihet för barnen och vuxna att ha plats för livet. Men just nu är det tungt att bo utanför stan med mörkret…stan är ljus och stämningsfull såhär års. Men resten av året har inte stan mycket att erbjuda för oss i allafall. Lycka till med beslutet!

Sandra · 1 year ago
Kanske konstigaste frågan, men vad har du för tips på långa strumpor? Jag har nästan bara croppade byxor och trivs i det men till hösten och vintern är det ganska opraktiskt med glipan som blir mellan strumpa och byxa. Jag skulle vilja ha ett par tunna strumpor som ändå är långa men inte nylonstrumpor eller raggsockor.

Ina · 1 year ago
Har bott ett år i Enskede och flyttade sedan tillbaka till söder med två barn som var två och sex år. Nu har vi tre barn. De två största har gått själv till skolan från åttaårsåldern. Trean är inte där ännu. De rör sig fritt här. Jag tänker att den biten inte är svårare i stan. Tonåringen var livrädd på landet i somras och ville att vi skulle hämta henne!! ”Det är mörkt och inget folk, det känns inte tryggt”. Alla gillar olika. Vi gillar spontaniteten här med inköp och hämtmat, vi går och cyklar överallt. Det är ett stort plus för oss. Sedan träffar vi folk mindre spontant nu än när barnen var små. Större barns aktiviteter och annat styr… Vi bor vid vatten, pulkabacke och all servis precis bredvid, det är ju inte heller självklart i stan. Allt gott! Det viktigaste i livet är kanske ändå inte var man bor, trots allt

Anna · 1 year ago
Vi har samma dilemma fast åt andra hållet. Alla våra vänner lämnar stan och försöka övertyga oss om hur underbart det är med hus. Stora ytor, nära naturen, såååå bra för barnen etc. Men jag känner en sådan frihet att bo inne i stan. Ha nära till allt, kunna vara flexibel, ta sig snabbt till skola och förskola, kunde handla när man vill och inte vara bilburen. Får puls och känner harmoni i kroppen när vi kommer in till stan efter ett besök i förorten eller långt sommarlov på landet. Alla blinkade ljus och lampor, dofterna, alla människor och känslan av att allt är möjligt. Men livet är kort och kanske är det värt för oss att testa på huslivet för vem vet kanske skulle det passa oss?

J · 1 year ago
Stan är ljuvlig! Antingen har man känslan eller inte. Skälen får sitt i stan. Min puls går ner av att vara i stan. Allt finns här och ändå så lugnt och grönt. Olika människor och stämningar. Man kan ta sig överallt. Barnen är fria och har sina kvarter. Jag skulle flytta tillbaka på studs:)

Anna · 1 year ago
Hej! Ditt kuddfodral, som är hälften sammet i färgen brun och baksidan i annan färg (linne?) - vart är den köpt? Är det något märke? :)

Julia Hichens

Julia Hichens

Food, fashion, fun and family. Writing about inspiration, moodboarding, miscellaneous and casual things mostly.

Trying to be inspiring and share my daily life as a mother of a three year old explorer.

 

Mail: juliabrukroken@gmail.com