Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/functions.php on line 124
IMDB Hichens | October 27, 2021 | The Way We Play

Imdb hichens

8 months ago

IMDB Hichens

Ok, nu ni. Jag har fått så många kommentarer om mina filmtips så nu slänger vi in ett i veckan eller lite då och då. Tänkte två filmer i stöten. Här kommer jag blanda lite gammalt och nytt och det blir rätt och slätt ingen ordning på genrer eller kvalité utan bara sånt som jag av olika anledningar gillar. Är ni med?

IMDB Hichens

“Winters Bone”

IMDB Hichens

Först ut en film som när jag såg den för första gången verkligen drabbade mig, nämligen Winters Bone. Den handlar om en tonårsflicka som tar hand om sin familj i ett mycket fattigt ochh utsatt Ozark. Hennes mamma är psykiskt sjuk och runt henne remmar hela verkligheten. Här får man inte bara klassångest utan en inblick i hur realistiskt det kan kännas med skådespel. hur frågor som man kanske läser om i tidningar eller böcker nästan känns mer verkliga på film än i det verkliga livet. Jennifer Lawrence, Isaiah Stone, Ashlee Thompson, Valerie Richards är en helt otrolig cast och har du inte sett den här filmen så är det ett kvalitativt tips. Inget upplyftande men otroligt tänkvärd.

IMDB Hichens

“Vid din Sida”

IMDB Hichens
IMDB Hichens

Slutligen så ber jag er återse eller för första gången titta på “Vid din sida” med Susan Sarandon och Julia Roberts i huvudrollerna. Den är helt igenom en kvinnohistoria om två perspektiv på mamma-rollen. Här finns det vi inte orkar tänka på i att bli lämnad för en yngre och kanske också det perspektivet av att vara “den nya kvinnan” och försöka hitta sin roll i en redan existerande familj. Sorgen över sjukdom som letar sig in där den inte skall finnas och kraften i försoning och samarbete.

Till det kommer höstmiljöer, Land Rovers, otroliga miljöbilder och 90 tals mode. En riktig snyftis men med solglimtar. Super cheesy men precis lagom efter en vardagsläggning.

Kristina · 8 months ago
Jag tänker på alla Woody Allen filmer, inredning, kläder och miljöer! Och huset i "Handen som gungar vaggan"!

sara · 8 months ago
Vid din sida -som uteslutande handlar om att den nya kvinnan fullständigt ska ta över mammarollen och ansvaret för barnen trots heltidsjobb utan att mannen ( och pappan till barnen) lyfter ett finger eller tar ansvar för sin egen relation till sitt ex. Makalöst sexistisk och värdekonservativ där kontentan är att den unga kvinnan ska lära sig att det är viktigare att axla modersrollen för sin partners barn än att köra sitt eget race.

Julia Hichens

Julia Hichens

Food, fashion, fun and family. Writing about inspiration, moodboarding, miscellaneous and casual things mostly.

Trying to be inspiring and share my daily life as a mother of a three year old explorer.

 

Mail: juliabrukroken@gmail.com