Home arrest

4 years ago

Home arrest

Nu har vi vart hemma i snart en månad och Harry i två veckor. Vad det har känts otroligt lyckosamt att bo någonstans där man älskar att vara.

Då kom jag att tänka på att Jag får ofta frågor av er läsare om hur jag tänker kring inredning och varifrån våra möbler kommer. Så tänkte vi kan göra en liten husesyn i några av rummet och helt enkelt berätta om just vad, vartifrån och hur jag tänkt kring sakerna.

Låt oss.

Home arrest

Fåtöljen är en Bruno Mattssons Jetson i canvas och läder. Zebrakudde svensk tenn. Golvlampa Josef Frank. Khasmirfilten från Totême. Mattan kommer från Carpet Vista.

Home arrest

Sideboard Eero Saarinen
Soffa från Sofa Company med tillsatta valnötsben. Komatta vintage, soffa i punchverandan &tradition köpt via Cosa home Stories. Babybouncer Baby Björn. Fotokonst från Mallorca.

Home arrest

Soffa Petito från Stalands Möbler. Kuddar en blandning från Room, &tradition, Muji och Artelleriet. Den qviltade filten är från Björknäs Blommor och handelsgård. Mattan en ärvd gåva. Bordslampa arvgods, tavla konstnär okänd. Sideboard STHLM serien. TV Samsung Frame.

Home arrest

Lampetter Josef Frank. Taklampa Byggfabriken.

Home arrest

Bord Skovsjø möbler, stolar Bjørne Mogenssen, byrå arvgods, tavla av mig. Bokhylla egenbyggd på Billystommar och tillsågade överskåp. Byrålampa i glas Länna Möbler.

Home arrest

Rottingssäng Vintage. Men finns fina på Zara home . Sängklder från Midnatt official. Grön filt Béton. Kruka Höganäs.

Home arrest

Konstaffischer från Gallerie Maeght. Pedistalen är från Tradition på folkungagatan. Byggarlampa från Nacka byggnadsvård. Statyer Bukowskis Market. Vslnötsspegel Ikea.

Home arrest

Konst Stellan Mörner. Vi kallar det vår Mörner Hörna. Lampa Mantis. Pall Artek.

Home arrest

Annan vinkel…

Home arrest

Lampa vintage men fick tips om att det ska finnas liknande på inredningsbutiken Dis i Sthlm. Ljusstakar George Jensen.

Hur tänker jag kring hemmet och inredning då. Jo såhär, det ska kännas beboligt. Man ska se att här finns minnen, kultur, upplevelser, umgänge och omsorg. Det ska vara harmoniskt och lätt att ändra känsla med enkla förändringar. Därför valde vi en naturfärgad bas för att kunna flytta lite tavlor eller kuddar och få en annan känsla. Jag tycker det som härligt då man kan leka kurator i sitt eget hem då och då. Men framför allt är det hållbart då man inte behöver köpa nytt i relation till trender. Något annat som är helt väsentligt är att blanda gammalt och nytt, det säger alla men det är så sant. Inget hem kan få själ och du inte har något som ”upplevt” i det. Något annat som både jag och John hävdar är att inget rum är komplett utan böcker och konst, det gäller såväl badrum, kök som vardagsrum. Sen det viktigaste- allt ska kunna användas. Filtar ska vara mjuka, soffor ska gå att tvätta, mattor ska tålas att spillas på och dörrkarmar kan bli kantstötta. Sen så ska ju tilläggas att en bra musikanläggning och ett gott doftljus (vin) gör ju all skillnad.

Satsa på sådant som påminner er om saker, resor, hem och tidpunkter i ert liv där ni mått bra. Byt lakan ofta, plocka blommor ställ lite varstans och laga mat i köket tillsammans då blir det hemma.

Sen är ju Pinterest ett himlans bra ställe att leta inspiration på, ibland kan man behöva bryta algoritmer men annars svarar det ju redan på en sån stil du kanske redan har.

Om det är något ni undrar så fråga. Vill ni att vi ska fortsätta såhär lite genom hela huset eller känns det överpretto?

Pauline · 4 years ago
Kul!! Fortsätt :)

Nina · 4 years ago
Mera mera, ös på! Ni har det så vackert och hemtrevligt i en fin kombination, väldigt inspirerande.

Anna · 4 years ago
så fint, vill gärna se mer! :)

. · 4 years ago
Väldigt kul upplägg, fortsätt gärna i hela huset! Var ju som en liten present att komma in här och se ett sånt trevligt inlägg. Tycker inte alls det är pretto! Du har ju bra stil! Är särskilt intresserad av sovrum (sängkapporna ni har tex) barnrum samt soffor! Hade gärna hört med om hur ni resonerade när ni skulle bli med soffor. Är i soffköpar-tagen och undrar lite om ni är nöjda med era soffor och hur de står sig med barn osv. Är de bra kvalitet eller har de sunkat ihop sig lite för snabbt? Jag skulle vilja ha en sån där härlig mjuk och gosig soffa man kan få plats med massa ungar i, den ska inte vara för strikt heller, utan tålas att leva med. Sneglat lite på Petito som ni ju har.. Vilken soffa hade du köpt om du skulle köpa soffa idag? Många frågor! Kram

Rebecka · 4 years ago
Åh vad kul! Jättefint och personligt hem

Caroline · 4 years ago
Så underbart hem! Tack för du delar med dig <3

alex · 4 years ago
Jättefint! och fortsätt gärna :) Alltid trevlig att få lite inspiration ;)

Celina · 4 years ago
Fint! Tips på doftljus?

Charlotta · 4 years ago
Så fint!!! Era svarta stolar i köket, är det thonet?

Emma · 4 years ago
Jättefint att läsa! Fortsätt gärna!

Julia Hichens

Julia Hichens

Food, fashion, fun and family. Writing about inspiration, moodboarding, miscellaneous and casual things mostly.

Trying to be inspiring and share my daily life as a mother of a three year old explorer.

 

Mail: [email protected]