Pigment

4 years ago

Pigment
Pigment
Pigment

Jag har fått så mycket pigmentförändringar i ansiktet så det liknar ingenting. Först och främst här får ni se en avsminkad och bitter sanning. Jag har järnbrist, graviditetsvullnad näsa och kinder, lite vanliga fräknar och sen på det dom här mörka fälten av pigmentering. Jag använder mig av mina vanliga produkter från Exuviance och därtill solskydd i ansiktet och försöker vara försiktig med att sitta i solen och njuta (lite extra såklart nu när jag är gravid.)

Det har ju dessutom regnat nästan i tre månader så jag förstår ingenting. Nu behöver jag hjälp, någon som brottas med samma ”problem”?

Hur får jag bukt på det här? Kommer jag se ut såhär efter graviditeten också? Det bästa i kråksången är om man lyckas avskriva det som fräknar, vilka jag gillar men det blir lite svårt när som växer ut som små landskap på kartan.

. · 4 years ago
jag tror det kan vara hormonellt och att det bleknar efter graviditeten :)

Frida · 4 years ago
Fick som både skägg å mustasch av pigmentförändringar under min senaste graviditet men nu 11 mån senare har det bleknat (som tur är!) Hade dock ställt in mig på att se skitig ut runt munnen livet ut haha! Lycka till med allt nu!

Sofia · 4 years ago
Om du vill kan du lägga till ett c-vitamin serum efter graviditeten, tycker det hjälper mycket! :)

Ida · 4 years ago
Jag fick en brun rand kring överläppen. Utan smink såg jag ständigt ut att ha ätit lite väl mycket choklad... men det försvann efter några månader. Hade dock solskydd 50 sommaren efter annars blev det brunt. Nu helt borta

Caroline Borg · 4 years ago
Jag fick massor pigmentförändringar men det mesta gick tillbaka efter. Jag använde Versos dark spot fix, men jag tror nog att det mest gick tillbaka av sig själv. Tycker dock det är fint och jag störde mig inte speciellt mycket på det!

Anna · 4 years ago
Japp samma, massor efter alla tre graviditeter ;-) Det som hjälpt mig och som jag fortfarande använder sju år efter minsta barnet och har bättre hud än någonsin är: Paulas Choice (massa bra serum o c vitamin booster produkter) samt Skin Ceuticals (speciellt deras CE Ferulic) produkter. Vet att bland annat skincity.se har deras produkter i Sverige, de har en jättebra chat där man kan ställa frågor och få tips och råd. Kram!

Sandra · 4 years ago
Under min fjärde och sista graviditet fick jag massa pigments förändringar i ansiktet. Så fort jag visar mig i solen mörknar de ännu mer för att nästan försvinna under vintern. Dottern är nu 2 1/2 år och fläckarna är fortfarande kvar.

Lena · 4 years ago
Mina kommer fortfarande fram så fort det är minsta lilla vårsol trots hatt och spf 50 och så bleknar de under hösten men jag har accepterat att jag har en stor brun blaffa i pannan och under ögonen. Retinol och syror under höst och vinter och C-vitamin året runt hjälper dock tror jag!

Julia Hichens

Julia Hichens

Food, fashion, fun and family. Writing about inspiration, moodboarding, miscellaneous and casual things mostly.

Trying to be inspiring and share my daily life as a mother of a three year old explorer.

 

Mail: [email protected]