Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/functions.php on line 124
Black hole sun | November 22, 2018 | The Way We Play

Black hole sun

4 years ago


Warning: Undefined array key "gif" in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/content-parts/images.php on line 23
Black hole sun

Warning: Undefined array key "gif" in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/content-parts/images.php on line 23
Black hole sun

Warning: Undefined array key "gif" in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/content-parts/images.php on line 23
Black hole sun

Hur känner vi nu kring det här med Black Friday? Kastas ni in i en köpehets eller lyckas ni hålla huvudet kallt i konsumtionshetsen. Jag kan bli nästan lite illamående när jag ser bilderna från människor som stormar varuhus, som tältar utanför butiker. Och främst Shoppingsighteer som i själva verket tjänar dubbelt så mycket på oss men under den devisen att vi sparar pengar. Det är ju själfallet så att om man tänkt köpa något, redan planerat och spanat in får en chans att tjäna några kronor inför julen exempelvis så gör många det, men det är något med hela idéen som får mig att skruva på mig.  Tilläggas ska ju att jag på nått självskadeliknande sätt faller för hetsen själv…

Jag är självfallet medveten om att jag med whistlist och önskelistor och höger å vänster i bloggen deltar i hela den här debatten på ett väldigt märklgt vis. Men jag är ändå kluven.

Jag såg en familj på Instagram (Kan vara en internet fluga jag missat) dom hade förflyttat fokus till Withe monday då dom gick igenom hemmet, garderoberna och annat för att se vad de kunde reparera , använda till återbruk eller ge bort i välgörenhet. Jag blev så inspirerar av det så jag skall lägga helgen på att laga grejer och skänka till våra insamlingar runt om i Nacka. Kanske kan vi vara flera som går ihop?

Annars är ju välgörenhetsorganisationer något som jag ständigt uppdaterar i mitt autogiro. Just nu ger jag till gränsarbete för att fortsätta striden emot att separera barn från sina föräldrar vid den amerikanska /mexikanska gränsen. Ni hittar organisationen här. https://unitedwedream.org/2018/05/3-things-to-know-about-wherearethechildren/

Samt ett projekt där man fokuserar på att lära kvinnor i Bangladesh att cykla – för att ge dem makt och möjlighet att ta sig till och från studier /arbete. https://peoplechangetheworld.org/

Sen skänker vi sedan många år tillbaka till Unicef och Rädda barnen. Där vet man alltid att man gör en skillnad.

Julia Hichens

Julia Hichens

Food, fashion, fun and family. Writing about inspiration, moodboarding, miscellaneous and casual things mostly.

Trying to be inspiring and share my daily life as a mother of a three year old explorer.

 

Mail: juliabrukroken@gmail.com