öppna konfektasken nu!

2 months ago

Öppna konfektasken nu!

Det här är kanske mest av allt nåt jag själv behöver höra, men ett bra sätt att konkretisera tankar är att skriva ner dem. Här kommer en påminnelse att använda alla kläder jag har. Också de, eller speciellt de, som är dyra och fina. Det är värdelöst att de dyraste plaggen ska hänga i garderoben och bara användas ett fåtal gånger.

Motsvarande gäller smink och hudprodukter. Dyra krämer jag fått från olika pr-byråer eller till och med köpt. Ansiktsmasker och läppstift från Chanel. Jag ska aldrig snåla med dem, utan använda upp varje liten gnutta. Smeta på generösa mängder. Och använda slut produkter innan jag skaffar nytt.

Dricka det dyra vinet! Och öppna konfektasken!

Ja, nu sa jag det högt. Ni får gärna lägga till uppmaningar/påminnelser.

Malin · 2 months ago
Uppväxt i Småland med finporslin och vardagsporslin. Man fick silverbestick och danskt finporslin var födelsedag. Idag använder jag allt porslin till vardags men ska genast börja med silverbestick till vardagspastan!

Peppe Öhman · 2 months ago
Gör det! Blir på gott humör bara av tanken på att du äter vardagspasta med silverbestick.

Dina · 2 months ago
Og drikke champagne/dyr vin på hverdager! Er da det smaker best☺️

Linda · 2 months ago
Det här är kanske inte exakt samma, men efter att min mamma blev sjuk bara ett år efter pensioneringen och dog följande år har jag i alla fall lovat mig själv att aldrig tänka att något är sådant jag ska göra senare/som pensionär. Typ gå på spa, resa långsamt, eller sitta i timtal på kafé med vänner. Jobba mindre, i allmänhet.

Peppe Öhman · 2 months ago
Mycket, mycket klokt! (Nu ska jag ringa min mamma)

Elisabeth · 2 months ago
Skafferiet och kylen är samma sak. Det där exklusiva granskottssaltet eller fikonmarmeladen med vanilj som man fått i present eller köpt på en resa blir ju alltid stående. Eller ännu värre, den exotiska kryddan som man inte ens vet hur man ska använda. Mina manglade dukar som jag inte använder får nog ligga kvar i lådan tills vidare, där är det för mycket jobb inblandat, även om man struntar i manglingen och bara tvättar och hänger. Vaxduk är fullt tillräckligt.

Peppe Öhman · 2 months ago
JA! Ät upp! Ät upp! Och tack för påminnelsen.

Anna · 2 months ago
Ge bort! Dom där felköpen som inte passade. Halsduken som var för lång, skorna som var liite små. Ett skott av din favoritblomma. Din bästa senaste lästa bok. Frukt och grönt från trädgården som inte hinner tas omhand.

Peppe Öhman · 2 months ago
Ja men JA! Älskar att både ge och få kläder och böcker av mina kompisar.

Nina · 2 months ago
Använder finposlinet och silverskedorna varje dag. Jag ärvte efter farmor när jag fortfarande studerade och hade intet ens råd med billigsta starter-set från ikea. 15 år efter äter vi forfarande havregröt og pastejmackorna uppdukad till 1000.

Johanna · 2 months ago
Nötter å frön är relativt dyra så då blir det till att jag använder lite å sparar dem till ett bättre tillfälle, vilket slutar med att de härsknar och jag äter upp dem när de smakar illa. För jag är för snål för slänga dem. Alla förlorar.

Peppe Öhman · 2 months ago
hahaha, kan verkligen relatera.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.