Klippa håret

2 months ago

Klippa håret

Hur ofta klipper ni er? Jag gör det ytterst sporadiskt. Jag tycker det är ganska tråkigt och så tar det så himla länge. Ja och så har jag en frisyr som inte behöver fixas till så ofta (ibland går det ett år mellan frisörbesöken). Tycker jag, eventuellt att det finns ett gäng frisörer som tycker en helt annan sak. Som den jag klippte mig hos i somras i Stockholm som snackade ner mitt hår och min frisyr under praktiskt taget hela klippningen. Mitt hår var tunt och slitet och den som hade gjort slingor hade varit slarvig och klippt det fel och så vidare (till saken hör att jag gången innan hade råkat klippa mig hos en kompis kompis som klipper en massa kändishår och verkligen är duktig). Hur som helst var det kanske någon form av härskarteknik eller så är jag bara så van vid den amerikanska kulturen där alla är så sjukt trevliga. Eller så gjorde den svenska frissan bara en krass och korrekt analys av mitt hår.

HUR SOM HELST, klippte sig min kompis Jenny och jag hos kändishårfrissan (som för övrigt också är svensk) och det var så trevligt att småprata och skoja under hela sessionen. Det var mer som ett kompishäng än något som måste utföras. Sedan åkte vi ner till Ventura Boulevard och åt middag med vår kompis Frida. På grund av trafiken österut från Santa Monica är jag ganska sällan på den här sidan om stan och äter middag och det var så fruktansvärt mysigt. Här åt vi. 

Klippa håret
Klippa håret

Maja · 2 months ago
Klipper mig också ungefär bara en eller två gånger om året, tycker egentligen om det men tycker mest det är för dyrt för att gå oftare.

Lina · 2 months ago
Jag avskyr verkligen att gå till frisören, trots att frisören jag gått till senaste gångerna är supertrevlig och rolig. Går max två gånger om året och då får hon kapa 1-2 decimeter, mitt hår växer rätt galet. Jag tycker mest att det är så obehagligt att någon ska ta på mig och titta på mig sådär noggrant som man ju behöver när man ska klippas. Jag avskyr allt som ska göras liksom PÅ mig, ta sprutor, blodprov, lyssna på hjärta, klippa hår, jag klumpar ihop allt det där till samma obehagliga kategori och måste ladda upp mig själv massor innan jag går dit. Det enda som varit hyffsat okej är massage, men enbart ryggen! och då vill jag ha huvet i ett såntdär hål i massagebänken och sen ligger jag och försöker tänka att det är en maskin som masserar. Tror att det som gör att det funkar är dels att jag inte ser något annat än golvet genom det där hålet plus att ingen pratar.

ÅlandsPetra · 2 months ago
Testa KBT! En duktig terapeut borde kunna hjälpa dig, 5-10 besök gissar jag på på basen av det du beskrev!

Emma · 2 months ago
Hatar att gå till frisören! Jag har ångest innan för jag orkar inte småprata och det är alltid sånt klag på håret och jag ljuger om att jag inte alltid färgar håret hemma och använder inpackning..

Linda · 2 months ago
Jag klipper mig kanske två-tre gånger om året och är oftast jättenöjd efteråt, men har liksom inget behov av det egentligen. Går alltid hos samma frissa, vi pratar lite men mestadels klipper hon tyst, och jag får sitta och vara tyst en stund vilket är jätteskönt (matchar den finländska stereotypen på den här punkten i alla fall).

Agnetha · 2 months ago
För mig är frisörbesök nåt väldigt positivt! Jag njuter hela tiden när jag är där. Skönt att bli ompysslad, och komma därifrån med höjd självkänsla och ny energi bara för att jag har haft intressanta diskussioner och dessutom känner mig snygg . Har ju en fantastisk frisör, Cajsa, väldigt kompetent, och bra på att analysera vad jag behöver just för stunden - både i snack och frisyr och färg. Jag hittade henne för 15 år sen, och det känns som kompishäng för mig med, även om vi aldrig umgås utanför salongen (kanske är hon bara superproffsig i kundbemötande, men det känns som att vi båda uppskattar varandra). Hon har tom tipsat mig om hemmatoning som hon inte hade till salu själv, och enda gången hon tittat strängt på mig var när jag hade klippt luggen med nagelsax under en skidsemester - för att luggen var ivägen under skidhjälmen... "Inte nagelsax Agnetha! Den är för slö! Om du ska klippa själv så ta åtminstone en vass sax!"

Sara · 2 months ago
Sedan jag slutade tvätta håret med schampo ogillar jag också frisören. Mitt hår blir helt okej om jag efter tvätt med vatten låter det självtorka. Hos frisören håller de på och borstar och fönar och då blir det inte alls bra när man inte haft i ett schampo som gjort hårbotten snustorr, balsam för att kompensera för schampot och någon form av värmeskydd för att försöka mildra effekten av att blåsa massvis med varmluft på håret. Dessutom måste jag alltid försöka förklara varför jag väljer att inte använda massa saker i mitt hår som sabbar min hårbotten medan frisörerna tittar på mig som jag vore knäpp och undrar om jag verkligen inte ska köpa en flaska med fantastiskt schampo som kommer vara såååå milt och fint. Dessutom måste jag också förklara varför jag frivilligt väljer att ha gråa hår istället för att regelbundet besöka dem resten av livet. Jag kanske ser lite äldre ut än vad jag är men om de flesta män kan låta bli att färga håret kan väl jag också slippa. Det skulle ju bara innebära ännu fler frisörbesök.

Anna · 2 months ago
Klipper mig var 8-10e vecka, trots att jag tycker att det är dötrist. Fattar inte alls grejen med att gilla att nån tvättar håret på en, håller på, fönar osv. Jag är endast och bara ute efter själva klippningen. Min frisör vet nu detta, och jag brukar vara klar på max 20-30 min. Underbart!

Jagjagjag · 2 months ago
Jag låter min 8-åriga dotter klippa mig, blir faktiskt hur bra som helst :) men håller med, man vill ju inte skämmas när man går till frisören. Påminner mig om en charmig tandläkare jag var hos i Stockholm, tipsad av kompis. Man är ju lite orolig för att ens kaffefärgade gaddar ska väcka motvilja. Men tandläkaren sa att jag hade fina tänder och var snäll. Sedan började han tydligen jobba privat långt borta i Danderyd. Så jag gick till en annan som bara konstaterade tandsten hit och dit . Kände mig inte så fräsch.

s · 2 months ago
det är roligt att gå o klippa sig, om frisören är bra. något klag på håret vill man ju inte höra :) om man inte har så bra stajlat hår, så vägrar en del frisörer att göra en fin, verkar det som. men en bra frisör får är det kul att gå hos.

s · 2 months ago
ja och svaret på frågan "hur ofta" är: sporadiskt, ibland 4 gånger per år, ibland 1 gång per år.

ÅlandsPetra · 2 months ago
Måste klippa mig var femte vecka……

Magdalena · 2 months ago
Kul med länk till restaurangen. Jag studerade menyn med löjligt stort intresse!

Sofia · 2 months ago
Jag går ca var 10:e vecka eller lite mer om jag behöver spara pengar :) Jag älskar min frisör! Har gått till samma i mer än 10 år. Bara en gång har jag blivit missnöjd och då gjorde om det utan problem eller kostnad. Jag blir alltid supersnygg, det är galet dyrt att gå till min frisör men värt varenda krona just därför, bli så nöjd. Det är som tomatpastan Peppe -så underbart skönt att ha hittat ett vinnande koncept.

Helena · 2 months ago
Jag älskar min frisör, själva salongen. Det gjorde jag redan innan innehavaren gick över till ekologiskt, och nu är det bara underbart. Lugn miljö, bara tre stolar och sällan mer än jag och en kund till, goda milda dofter, skön huvudmassage - aah! Rimligt pris tillika. Ändå går jag inte oftare än 2-3 gånger om året. De klipper så bra att även min korta pixie kan växa ett tag utan katastrof.

Fagerdam · 2 months ago
Går några gånger i året. Har blivit lite mer sällan de två senaste åren pga pandemin, och det har varit jobbigt att ha så mycket hår. Mitt hår växer med fart och blir snabbt väldigt tjockt och svårt att borsta. Känner mig som fåret Baarack. Brukar be frissan tunna ut det ordentligt!

Mia · 2 months ago
För mig blir det klippning och färg cirka tre gånger/år. Skulle gärna gå liite oftare, men tycker det blir för orimligt mycket pengar i hår på ett år då, så jag accepterar stoiskt att håret hinner bli lite lagom risigt mellan omgångarna. På tal om att få höra en massa klagomål om sitt hår - senast jag gick på tandläkarkontroll var jag så nervös. Till viss del för att det pga corona hade gått nästan 2½ år sedan senaste kontroll fast jag hade uppmanats att komma på nytt inom ett år, men ännu mer för att tandläkaren den gången hade varit så otroligt nedlåtande. Ja, jag hade hål, men behövde faktiskt inte förmanas som ett barn om att socker är dåligt för tänderna och vilka produkter som innehåller socker... *fy* Den här gången gick jag till en trevlig tandläkare dock!

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.