Klassisk frågestund

1 month ago

Klassisk frågestund

Ska vi köra en klassisk frågestund? En Ask Me Anything (eller AMA som unga och hippa människor på instagram kallar det). Nu frågar och jag svarar efter bästa förmåga. Det kan vara om hur det är att bo i LA, vara journalist/författare, hästar, barn, mat, träning eller podcaster. Jag kan inte lova att jag har svaret på allt, men är ganska bra på att killgissa.

s · 1 month ago
vad är det bästa rådet du nånsin fått?

S. med punkt · 1 month ago
1) Är det skillnad på hur nordiska/skandinaviska influencers tänker om att låta sina barn synas i sociala medier jämfört med hur t.ex. amerikanska influencers gör? Eller är det snarare individuellt? Har läst någonstans att nordbor är mer återhållsamma med att exponera barnen, men har inte fördjupat mig i det. Jag tycker du visar barnen lagom lite, men har svårt med influencers som gör contet med/av sina barn nästan varje dag. Det finns speciellt en person jag gärna skulle följa pga intressant liv och helt annan personlighet än min egen, men jag får så dåligt samvete då minst varannan insta-uppdatering är filmer på hennes barn i det jag ser som privata situationer (t.ex. fantasilek, gosar med släktingar, återberättar drömmar). 2) Hur funkar det med säkerhetstänk i LA? Har ni liksom en karta i huvudet över vilka delar som är ok att röra sig i alla tider på dygnet och vilka man ska undvika? Finns det områden ni aldrig ens skulle köra igenom? (Bakgrund: åkte vi bil i en stor stad och vår värd som körde kommenterade ”Här skulle jag aldrig kliva ur bilen, men det är ok att köra här. Ta ändå inte ögonkontakt med någon. Alla som står där borta säljer eller köper droger, vapen eller människor, men stirra inte.”)

Nina · 1 month ago
1. Vilket är ditt favoritsnacks? 2. Du verkar så modig och frispråkig, blir du nångång blyg eller obekväm? 3. Vad är det bästa med att leva tillsammans med Magnus?

Johanna · 1 month ago
Jag skulle vilja veta dina tre bästa outfits för tillfället (inklusive inköpsställe och eventuell historia) och gärna se bild på dem.

Sofia · 1 month ago
1. Om jag bara hade EN dag i LA, Sthlm o Helsingfors så skulle jag.. 2. Reflektioner på artikeln i svd om egen tid (https://www.svd.se/psykolog-man-far-mer-viktig-egentid-an-kvinnor) 3. Barnuppfostran, hur gör ni för att inte behandla barnen olika alltså pga kön, ålder 4. Så intresserad fortf av hur det var att leva på ganska mkt mindre i ett samhälle som är rätt dyrt o med vänner som hade så mkt mer. Känner sällan av det själv för vi umgås med många som har det lite som vi men i somras besökte vi gamla vänner till min man o de hade pool, asdyr inredning etc o kände mig så fattig o känns pinsamt att bjuda dem tillbaka -vill inte känna så!

Isabelle · 1 month ago
Vilka delstater har du besökt? Finns det en "nationalrätt" i Kalifornien, eller amerikanska maträtter som du tycker om. Vart skulle du vilja resa. Vilka skandinaviska traditioner har ni tagit med er till USA. (Vi firar en mycket minimalistisk Lucia med att äta frysta (tinade) lussekatter till frukost och att kolla SVT Plays Luciasändning men har aldrig satt en fot i svenska kyrkan (ännu i alla fall).

Emma · 1 month ago
Ångrar du någonting du inte gjorde när chansen fanns?

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.