Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/functions.php on line 124
Vad läser ni just nu? | September 12, 2021 | The Way We Play

Vad läser ni just nu?

1 year ago

Vad läser ni just nu?

Igår började jag på Rumaan Alams “Lämna världen bakom dig” (fick den som recensionsex i somras) och sägs genast in i den. Ett tecken på att jag är stressad är att jag inte läser böcker och tänkte tvinga mig till lite lugn genom att läsa något ganska enkelt. Det funkade faktiskt. Jag satte mig på balkongen och läste de 100 första sidorna i hur en medelklassfamilj hur ett avsides, fint airbnb-hus och det kväll nummer två knackar på dörren. Det visar sig vara husets ägare som också bor på Manhattan, men på grund av ett elavbrott (säger de) inte kan åka hem och nu undrar om de kan övernatta i sitt hus, trots att de hyrt ut det.

För sen som gillar detaljerade beskrivningar av vad man köper i amerikanska supermarketar, hur en medelklassfamilj i USA interagerar och tänker, östkustromantik och lite spänning är detta perfekt. Jag tipsade Magnus om boken redan i somras och han lyssnade på den under en vecka. Tyckte den var bra, men inte oförglömlig. Eftersom jag själv skriver om medelklass (i Norden) tycker jag själv att det är intressant att jämföra mina egna beskrivningar med Alams. Hur som helest, se det som en rekommenation.

Men vad läser ni?

Ulrika · 1 year ago
läser alltid många saker samtidigt, men just nu bland annat populärvetenskapliga nyutkomna "Mamma med ätstörning" (intressant för jobbet, många missar att graviditet och småbarnsår är en vanlig tid för ätstörningar att återkomma eller förvärras, som med många kriser) och så läser jag Karolina Ramqvists debutroman More fire. väldigt Ramqvistsk i tonen, redan då! och delvis samma teman som återkommer senare - de lite på ytan kyliga, nästan avslagna jagberättarna, maktdynamik där det är oklart vem som har den egentliga makten, med mera. och så tänkte jag börja läsa Sara Stridsbergs Hunter i huskvarna!

Emma · 1 year ago
Jag lånade Fruarna av Tarryn Fischer på biblioteket och hann inte läsa klart den innan det var dags att lämna tillbaka och sen dess har den varit utlånad ^^ . Men den var också väldigt lätt att komma in i, kändes lite som en lagom spännande Netflix-serie. Kanske ska börja använda min friskvårdstimme till att läsa en stund på jobbet, tror det skulle göra mig gott.

N · 1 year ago
Jag betar av en lista på gamla klassiker som jag inte läst på 20 år eller mer och har just läst färdigt Bram Stokers Dracula. Översvämmande känslosam och med tunt dolda sexuella undertoner. Inte undra på att den gick hem hos de represserade viktorianska läsarna. Jämförelser mellan manliga och kvinnliga hjärnor och intellektuell kapacitet fick mej att fnysa, men också dra på smilbanden. Boken var mer underhållande än jag mindes, glad att jag inte lät minnet av en fullständigt misslyckad Keanu Reeves som Jonathan Harker i 90-talets filmversion avskräcka mej. Wuthering Heights står näst i tur på min lista, den älskade jag då jag läste den sist, få se om den håller måttet för mej än.

Helena · 1 year ago
Läser om Mantels Wolf Hall-trilogi. Otroligt bra. Shuggie Bain på tur. Och några till i en ständig, växlande hög.

Viktoria · 1 year ago
Är en sådan där som läser flera böcker samtidigt. Just nu är det Call me by your name av A Aciman, Gilla läget. Hur allt gick åt helvete med positivt tänkande av B Ehrenreich. Försöker lyssna klart Shuggie Bain, och den är verkligen bra, men också så mörk att jag har svårt att mäkta med den.

Hanna · 1 year ago
Läste just ut The Push av Ashley Audrain. Å ena sidan var storyn inte på alla punkter helt trovärdig, men fascinerades av konceptet modershat eller -likgiltighet. Jag förstod dock inte om författaren försökte visa att detta berodde på ett trauma som gick från generation till generation eller om det uppkom i relation till ett genuint icke-älskvärt barn. Har just börjat på Sanna Tahvanainens Körsbär i snön, osäker på vad jag tycker om den så här långt.

Jenna · 1 year ago
Just nu lyssnar jag på Trion av Johanna Hedman och så ligger Elin Willows Nya namn och väntar på att bli påbörjad. Känns som om det är en bra bokhöst i år!

Isabelle · 1 year ago
Har läst where the crawdads sing som jag tyckte var fantastisk. Annars inga böcker som jag skulle rekommendera.

Karin · 1 year ago
Jag läser/lyssnar på Silvervägen av Stina Jackson, Tänka snabbt och långsamt av Daniel Kahneman och Attack on Titan av Hajime Isamaya.

Eva · 1 year ago
Historieläraren av Matt Haig. Gillar den!

Agnetha · 1 year ago
Försöker tredje gången gillt med Testamente av Nina Wähä. Varken ljudbok eller e-bok funkade för mig, så nu har jag lånat pappersboken på biblioteket. Men det går trögt. Jag kommer inte in i den. Brottas mellan att lita på nåt gammalt avsnitt av Mellan Raderna där ni sa att man inte måste läsa ut en bok bara för att man har börjat, och att ändå vilja fortsätta kämpa pga så många som sagt att den är fantastisk. Fick dock hem Ur förtärande eld av Paula Hawkins via bokklubb idag, kanske får den förtur...

Malin · 1 year ago
Vegetarianen av Han Kang (den är bra, den är jag mest inne i just nu) , Tramp av Pirkko Lindberg (den har jag hållit på med i över ett år, tycker om den, men den går jättetrögt av nån anledning), Heiman av Ann-Luis Bertell (gillar) och Om jag bara inte råkat göra pappa till astronaut av Ingelin Angerborn, (som Edda och jag högläste vartannat kapitel ur idag medan vi väntade en timme i kön till coronatestingen, hon är förkyld och köerna är långa och tråkiga om man inte sysselsätter sig.)

Steph · 1 year ago
22/12/1963 av Stephen King. Om fjärilseffekten och hur världen kunde ha sett ut om Kennedy inte mördats. Rekommenderas!

Puva · 1 year ago
Lyssnar på Röda rummet av Kaj och fick idag en hett efterlängtad bok som heter Rakastan ja vihaan vaatteita, skriven av Anniina Nurmi. Den handlar om hur en ansvarsfull klädindustri kunde se ut och hur vi kunde få ett mer hållbart förhållningssätt till kläder. Båda böckerna är super.

puva · 1 year ago
Kaj Korkea-aho!

Maja · 1 year ago
Precis börjat med Vår bästa tid av Kiley Reid, känns lovande.

Cecilia · 1 year ago
När vi var samer av Mats Jonsson

Linn · 1 year ago
The great Alone av Kristin Hannah Om kärlek och att överleva i Alaska otämjbar med Glennon Doyle A Beginners guide to murder av Rosalind Stopps En rolig, kvick bok om Hur man inte ska underskatta den äldre generationen Barnen på Hidden Valley Road Av Robert Kolker Om hur 6 av de 12 barnen i familjen blir diagnosernas av Schizofreni Amerikansk jord av Jeanine Cummins Om en mor och sons flykt från knark kartellen i Mexico till tryggheten i USA

Sara Karlsson · 1 year ago
Jag läser De kom från öar av Malin Haawind. Helt fast från första sidan. hon skriver underbart vackert och det är den första boken i en trilogi. Den börjar 1945 och följer Dagmar och hennes familj, jag älska böcker som utspelar sig över tid om en och samma karaktär/familj.

Maja · 1 year ago
Efter att fått chansen att lära känna så många mkt trevliga och sköna finländare på Friday business lab så är jag inne på allt som är finskt. Lånade Nina Wähäs Testamente på biblioteket. Den suger tag i en direkt. En bok man funderar på även när man inte läser den. Stark berättelse som man måste känna sig stark för att läsa.

ÅlandsPetra · 1 year ago
Lyssnade precis klart Röda Rummet som jag sträcklyssnade. Å i bokklubben läste vi sist Mia Skäringers bok som va så packad av rövhål. Nu ska vi läsa Stolthet å Fördom men jag kommer inte alls in i den, ska ge den en fjärde omstart…..

Peppe Öhman · 1 year ago
Jag läste också nyss Röda rummet!

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.