Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/functions.php on line 124
Vad jag lärt mig på Tiktok | September 15, 2021 | The Way We Play

Vad jag lärt mig på tiktok

1 year ago

Vad jag lärt mig på Tiktok

Varje kväll lägger jag mig och skrollar runt på Tiktok i ca 30 minuter. Jag har noll problem med det där blåa skenet som ska göra det svårt för en att somna (ställer visserligen in telefon och dator på varmt ljust sken). Mitt problem när snarare att jag somnar för snabbt. Vill se fler filmer och skrolla mer på min telefon innan John Blund tar mig.

Hur som helst så vill jag inte att ni ska tro att Tiktok-bläddrande är bara slöseri med tid. Här kommer några köksgrejer jag lärt mig. OBS, precis som ni fattar jag att Tiktok givetvis bara är underhållning. Fakta, nyheter och riktigt goda råd får man på annat håll. Men låt en kvinna leva lite. (betoning på lite).

Lunchlådor som haft något oljigt i sig och därför är svåra att få helt rena. Använder mig av det minst en gång i veckan (hejdå resterna av spaghettisåsen).

Så här tar jag ut avokadokärnan nuförtiden.

Chips och dip.

Durkslaget och pastan.

Dela körsbärstomater.

Knäcka ägg perfekt.

Fylla lådan med iskuber.

Vilka är era bästa tricks hemma?

 

Karin · 1 year ago
Vet inte om det är mitt bästa, känns som jag har rätt torra tips här... MEN ett är att mäta upp avståndet mellan tummen och pekfingret, på så vis har man alltid ett mått med sig :-) Mitt andra tips är att om bilen slutar fungera och man måste sätta ut en triangel, så ska man sätta själva fodralet för triangeln på förarsitsen, och på så vis riskerar man inte att köra iväg utan det. En annan aha upplevelse var också en video över hur man ska göra om man skulle råka falla genom isen, att man liksom inte direkt ska försöka klättra upp igen utan försöka lugna ner sin andning och sen liksom sparka sig upp.

Cecilia · 1 year ago
Hur jag viker tortillabrödet utan att allt ramlar ur

Peppe Öhman · 1 year ago
Minns som igår när jag lärde mig det. En game changer!

Johanna · 1 year ago
Jag lärde mig ett knep för avloppsrensning häromdagen, från Marthornas insta tror jag. Om köksavloppet drar dåligt, häll i ca en dl tallsåpa och låt stå över natten. Funkade hos mig! Tallsåpa lär vara en bättre produkt att spola ner i avloppet än nån frätande propplösare.

Peppe Öhman · 1 year ago
Så bra tips! Tack! (Marthorna är otroligt bra)

Steph · 1 year ago
Och även om du bara skulle slösurfa på tiktok är det helt okej det med bästa marthatipset är att jäsa bröd på golvvärmen.

Maja · 1 year ago
Skala ägg med en tesked. Får oftast bort skalet lättare och slipper ”förlora” ägg åt skalet haha

Cecilia · 1 year ago
Det här lunchlådetricket kommer att förändra mitt liv lite grann, kände jag nyss när jag testade det första gången.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.