Vad heter bareback saddle på svenska?

3 weeks ago

Vad heter bareback saddle på svenska?

Det är så sinnessjukt varmt här just nu. Den varmaste tiden i LA är oftast augusti – oktober. Uppe i Topanga var det närmare 35 grader igår eftermiddag. Magnus red en stund på ridplanen medan jag tog ut barnen på en liten tur på trailen. Det fanns knappt någon ute och hajkade på grund av värmen. Men skönt för oss som fick ha stigarna för oss själva. Jag promenerade och Majlis red på Sequoia och Vidar på Sophie.

Vad heter bareback saddle på svenska?

När vi kom tillbaka till stallet var barnen för varma för att galoppera på planen, men Magnus räckte över Sovereignty till mig och jag hoppade upp i barbackasadeln. Vad heter det på svenska? Nu är jag är sån där irriterande svenskamerikan som inte hittar rätt ord. Men ni får hjälpa mig. Alltså när man inte vill rida helt barbacka utan ha något lite mjukt under sig. Mer än ett schabrak, mindre än en sadel. Aldrig stigbyglar. HUR SOM HELST, galopperade jag lite och det var kul, men fruktansvärt svettigt.

Vad heter bareback saddle på svenska?
Vad heter bareback saddle på svenska?

Den här tiden på året är det snudd på olagligt härligt att ta sig ett kvällsdopp innan middag. Det gjorde hela familjen. Majlis har plötsligt blivit en fena på att dyka och plockar nu upp grejer från den djupaste delen av poolen. Något som hon verkligen inte gjorde i våras. Det var det. Hej från denna högst vardagliga uppdatering från Santa Monica.

Jessica · 3 weeks ago
Barbackapadd :) Blir det inte mycket insekter runt hästarna i värmen? Här har det knappt gått att rida på hela sommaren pga insekter :( (Funderar mycket på om det beror på klimatförändringen, för kan inte minnas att det var såhär när jag var i tonåren...)

Peppe Öhman · 3 weeks ago
Alltså konstigt nog är det enormt mycket mer insekter i Norden, kanske det är för varmt här i Kalifornien? Nån enstaka fluga kanske.

Linda · 3 weeks ago
Barbackasadel brukar jag säga. Så sköna, och ger ändå en känsla av snäppet mer djup och trygghet än helt barbacka, om man tex inte känner hästen så bra.

Peppe Öhman · 3 weeks ago
Barbackasadel är ju det klockrena namnet. Tack!

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.