Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/functions.php on line 124
Vad har ni ätit idag? | September 16, 2021 | The Way We Play

Vad har ni ätit idag?

11 months ago

Vad har ni ätit idag?

Jag åt min vanliga frukost bestående av två mackor, ett löskokt ägg och jättemycket svart kaffe. Det här var kring klockan halv nio, då hade jag redan spelat in ett avsnitt av den fjärde säsongen av Peppe möter (imorgon river jag av två till). Sedan blev jag hungrig igen vid elva och åt lite flingor med färska hallon och jordgubbar.

Efter att vi hämtat Majsan från skolan åkte vi upp till en italiensk restaurang på Montana och där beställde jag in en svamp- och tryffelpizza. Finns det något på menyn med tryffel brukar jag beställa det. Otroligt god var den och jag kommer antagligen att äta det som blev över till lunch imorgon. Magnus älskar dagen efter spaghetti och beställde in nåt slags uppstekt pasta och en burrata med tomat och rödbeta till det. Majlis åt en Margherita.

Nu närmar sig klockan halv åtta och eftersom det är ledigt från skolan imorgon (yom kippur) blir det middag lite senare än vanligt. Det ser ändå ut att bli den vanliga tomatsåsen med pasta.

Det var det. Vad åt ni?

Vad har ni ätit idag?
Vad har ni ätit idag?

Ennet · 11 months ago
Pga att har äckligt virus i kroppen (3 veckor nu) har jag bara ätit blåbärsssoppa, torrt knäckebröd och soppa med potatis och morot. Läääängtar att må bra och få äta dylika läckerheter som pizza och spagetti!

Helena · 11 months ago
Jag åt också dagen efter-pasta! Dvs rester:) Spagetti med kronärtskocka värmd i smör och med duktigt med parmesan och svartpeppar. Gjorde också en svingod röra på sojabönor, små vita bönor, tahini och olivolja. Lite vitlök och korianderfrö plus lime också.

Sara Pepparkaka · 11 months ago
Då jag skriver det här så blir svaret på frågan istället "vad åt jag igår", så det här åt jag igår: Yoghurt till morgonmål. Vanligen turkisk yoghurt med bär eller nötter, men igår var det fjällyoghurt med hjortronsmak. Lunch var trattkantarellsoppa. Eftersom jag börjat dagen tidigt men skulle jobba till ganska sent så åt jag en proteinpudding kring fyra (=börjat dagen tidigt innebär att jag inte kan skjuta på frukost och lunch så de passar bättre in med arbetstiden). När jag kom hem gick jag ett varv i skogen och där fanns ännu en hel del kantareller så det blev stekta kantareller och surskorpor till kvälls/nattmat. Jo, jag älskar svamp, tackar som frågar.

Maja · 11 months ago
Fazers nya bröd Kvarngoda, rostade till frulle. Upprepade det till lunch men med lax och keso. Godaste vegetariska lasagnen till middag. Glass från Nicks till efterrätt.

Cecilia · 11 months ago
Igår åt jag en supergod pasta som Jennie Walldén tipsade om på hennes Insta. Hacka vitlök frös med broccolibuketter, koka spaghetti al dente, ner i pannan med spagetti och kokvatten. O massor med riven parmesan. Slurp!

Malin · 11 months ago
Ja- favorit!!

Mormor · 11 months ago
Hej Peppe, här kommer en kommentar från en antik finsk tant från lande. Med säkerhet din äldsta läsare. Tack för din blogg, jag läser den som en härlig saga om ett annorlunda liv. Gillar särskilt dina snärtliga inlägg om dagshändelserna och politiken, ser gärna flera sådana. Ofta vill jag kommentera men det blir inte av, för varken mina tantiga argument eller min skrivartalang har någon chans mot dig! Nu vågar jag i alla fall kommentera ditt matinlägg. På morgonen: Te och en stor smörgås med rejäla korvskivor på. Jo, just korv - äktfinsk lördagskorv. Middag: jättegod gryta på griskött (sverigesvenskarna säger fläskkött), lök, svamp och en skvätt grädde. Svampen hade jag själv plockat i närskogen, men inte de blåbär som ingick i soppan som jag slurpade i mig strax före läggdags. De kan ha flugits hit från Estland eller något annat land. Liksom tomaterna på vintern, och våra bananer, apelsiner, vindruvor, vårt kaffe, ris och te .. Förhoppningsvis kommer en del av basvarorna sjövägen som förr i tiden. Om de inte fastnar i Suez på grund av överstora fartyg. Så länge som det anordnas rallyn, Formula 1, båtracertävlingar och flyguppvisningar, så länge som barn bryter det litium som behövs till elbilarnas batterier, så länge som en stor del av Helsingfors (och Tyskland?) uppvärms med kol, så länge som .. etc. , så äter jag kött, dricker mjölk, äter ägg och eldar min bastu med ved varannan vecka. För ordningens skull: jag är verkligen ingen klimatförändringsförnekare. Jag är bara förvirrad över all inkonsekvens. Och jag har undrat: Vad ska världens alla fårfarmare, grisfarmare, mjölkgårdar och hönsgårdar ta sig till om alla blir klimatveganer? Du Peppe, jag blev så glad över att höra om nya avsnitt av "Peppe möter". Ser fram emot dem. Må väl.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.