Redigering av bok

2 months ago

Redigering av bok

Förra veckan fick jag mitt redigerade bokmanus av min redaktör. Hon skrev snälla saker och efter att jag bloggat ska jag sätta mig ner för att börja korrigera och skriva om och fixa. Vid det här skedet av bokprocessen brukar jag tänka på Mats Strandberg som säger att han tycker att redigeringen är den roligaste processen, det är då man tightar till och arbetar upp råmaterialet. Idag fick jag också en första version på omslaget. Det var så snyggt! Det var så självklart snyggt. Vanligtvis brukar man bolla mellan några versioner, men det här var helt perfekt. Jag ska visa det så fort jag får. En mycket fin aspekt med att få bli utgiven författare är att man får jobba med proffs, duktiga förläggare, redaktörer och formgivare.

Hur som helst, medan ni ändå är här tänkte jag tipsa er om att det ligger ett pinfärskt avsnitt av Skåpet ute. Vi talar om styrkan i PMS (tänk på alla stränga beslut som fattats i den här tillståndet), om att snacka med brytning, tillreda samma middag varje dag, allt snack om pungen, en polariserad värld och lukten från My Vegina. Tipsa gärna en vän!

Och så har bokpodden Mellan raderna återuppstått! (Karin blev med häst i somras och det är delvis därför det har varit svårt att hitta inspelningstider). Nu tipsar och snackar vi i alla fall böcker i ett splitternytt avsnitt.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.