Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/functions.php on line 124
Nationalmuseum i Stockholm | August 1, 2021 | The Way We Play

Nationalmuseum i stockholm

1 year ago

Nationalmuseum i Stockholm

Jag har tagit farväl av Helsingfors för den här gången. De sista timmarna innan färjan gick klämde jag in en lunch med en av mina närmaste vänner Sonja och hennes kille Aku. De var på väg på bröllop i Domkyrkan (alltså andra människor, inte sitt eget) och avsevärt mycket fräschare än vi andra som hade tillbringat ett spartanskt dygn ute i Sibbo skärgård med några kompisar som vanligtvis bor utomlands.

Nationalmuseum i Stockholm

Sen träffade jag mina halvsystrar och marscherade in på färjan. Jag är en social person, men måste erkänna att det också var skönt att bara hänga med familjen. Jag var tydligen så avslappnad att när Magnus och barnen gick på trollerishow smög jag in en tupplur mellan klockan 20-21. Det visade sig, när det var läggdags, vara ett misstag. Men eftersom ett av barnen blev sjösjukt var jag i alla fall vaken och kunde trösta.

Nationalmuseum i Stockholm
Nationalmuseum i Stockholm
Nationalmuseum i Stockholm

Vi kom iland i Stockholm och resten av familjen åkte raka vägen till Skåne medan jag stannade här för att skriva bok och planera det sista inför Friday Labs träffar fredagen den 13:e och lördagen den 12:e. Fredagen riktar sig till företagare. Tillsammans strukturerar vi upp både hösten och de närmaste åren. Sätter mål, skalar bort det onödiga och sätter konkret fokus på det viktiga. När deltagarna går hem (efter middag på Elverket) ska de ha en konkret handlingsplan med sig. En superbra investering för företaget.

Lördagens program handlar om att fundera på hur hösten ska bli. Vad kan man skala bort, lägga till, vilka värderingar vill man ha med sig osv. Det blir en lätt frukost, kort föreläsning, workshop (vi tror nämligen att man blir smartare och mer kreativ tillsammans med andra hjärnor) och efter lunch föreläser Marie Hammarberg (Stilkontot på insta) om en snygg och hållbar stil. Perfekt att tidpunkt att ge sig själv lite tid och reflektion.

Nationalmuseum i Stockholm
Nationalmuseum i Stockholm
Nationalmuseum i Stockholm

Ja, det skulle jag ju skriva om. Att Maja och jag i vintras köpte en företagspresent i form av ett besök på ett spa. Efter bassängerna satte vi oss ner och lade de sista detaljerna för Friday Lab-träffarna (okej, det tog fyra timmar). Sedan gick vi vidare till Nationalmuseums permanenta utställning. Det gjorde mig så enormt gott att fokusera på konsten istället för på olika saker jag borde skriva. När vi nu håller på och jämför länder (hehe) måste jag säga att det är så enormt värdefullt och fint att man bara kan kila in på ett museum i världsklass. Jag kände hur min puls gick ner och jag blev lugn och glad i kroppen.

s · 1 year ago
Vad snygg han är, han du bor med :)

Peppe Öhman · 1 year ago
ska hälsa att du sa det, han kommer att bli glad. :)

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.