Mina vänner

3 years ago

Mina vänner

Jag gör som Linnea och Ellen och fyller i klassikern Mina vänner-listan. Kan inte ni göra samma sak i kommentarsfältet? Plocka ut några frågor och svara!

Mitt namn och smeknamn: Jeanette och Peppe. Döptes till Jeanette, men döpte mig vid treårs ålder efter giraffen Raffi Giraff i boken Nicke och de tio aporna. Sedan dess har det varit Peppe. Inte för att jag har något emot Jeanette, men känner mig mer som en Peppe. Vad det nu sen säger om mig.

Till min familj hör: Min man Magnus och mina barn Vidar och Majlis. Utöver dessa finns det ett gäng personer som jag inte är gift med eller som kommit ur min vagina, men som jag ändå älskar som om de vore familjemedlemmar

Min favoritfärg är: mörkblått är väl ändå väldigt snyggt,.

I min godispåse finns: Fazers hasselnötchoklad.

Jag lyssnar helst på: Den senaste veckan Nipsey Hussle i bilen. Sprang till Lizzo tidigare idag. Poddar när jag lagar mat och ska sova.

Om jag var ett djur så skulle jag vara en/ett: giraff?

Detta tycker jag om att göra: rida på lite oberäkneliga hästar, läsa böcker, prata om böcker, prata om politik och journalistik, gå på fest, äta middagar och prata om viktiga saker, äta middag och kolla på Bachelor on the Beach, sova över hos vänner eller åka bort en helg med kompisar, roadtrips, kolla på Tiktok i sängen, surfa i varmt vatten, bada i vatten av alla temperaturer.

Detta stör jag mig på: poserande på sociala medier. Väldigt ofta män i allmänhet. Influencers som kallar sina följare älsklingar och i samma andetag uppmanar dem att köpa någonting.

Jag är bra på: att rida, att se folk och få dem att känna sig inkluderade (hoppas jag), att laga pasta med tomatsås, spela Beat Saber, säga vad jag tycker, podda, amerikansk inrikespolitik. (Vilken bra övning att lista saker man är bra på. Rekommenderar!)

Jag vill lära mig: att skriva och surfa riktigt bra.

Detta önskar jag mig: att mamma och pappa och mina småsystrar ska ha det bra trots att jag inte är där och tar hand om dem.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.