Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/functions.php on line 124
Fredagslänkar den 27 augusti 2021 | August 28, 2021 | The Way We Play

Fredagslänkar den 27 augusti 2021

1 year ago

Fredagslänkar den 27 augusti 2021

Det är fredag igen! Åtminstone här i Santa Monica, hos är det kanske en annan dag. På engelska finns ett uttryck som jag kommit på mig själv med att använda allt oftare när mina barn frågar mig något “figure it out”. Jag är absolut team Våga fråga (Det är fantastiskt så mycket man kan få bara genom att våga fråga, uppgraderingar, uppdrag, specialkonstruerade rätter på restaurangen, pojkvänner osv), men vissa saker är det bra att klura ut själv. Som när ens dator krånglar och man löser det, eller en matteuppgift, eller parkera bilen, pussla ihop ett träns, eller hur man bäst bakar bröd. Det går såklart att få någon annan att göra det för en, men känslan av att styra upp någonting själv är ingen dålig känsla. Figure it out.

Tack alla ni som prenumererar på det här nyhetsbrevet! Ni som tycker att folk som skriver och kurerar ihop en lista bra länkar ska få betalt kan klicka här och pröjsa 5 dollar i månaden. Uppskattas mycket!

Men nu över till länkarna.

Är det bara jag som tycker att Owen Wilson är extremt sexig? Tyckte mycket om den här intervjun med honom (och om du inte orkar läsa, kolla då på det 9 minuter långa videoklippet).

Det amerikanska systemet med sjukförsäkringar är helt sinnessjukt.

Ett otroligt fotoreportage om Fabricio som lever i en Favela i Rio de Janeiro och som på dagarna surfar bland de bästa. Brasilien håller för övrigt på att konkurrera ut USA och Australien som världens bästa surfland.

Här kommer en mycket pedagogisk och enkel historik om USA och Afghanistan (på svenska dessutom). Varning, finns en risk att du blir lätt USA-fientlig under läsningen.

Minns ni att jag förra veckan skrev om att Only Fans skulle ta bort pornografiskt material från sina kanaler, well de ändrade sig, sexet får stanna.

Jag är den första att erkänna att jag har minst 50 tygpåsar (fyra av dem är den man får från The New Yorker när man prenumererar på dem). Enligt New York Times ska en tygpåse användas 20 000 gånger (54 år) för att spara in produktionskonstnaden på miljön.

Jag skiter i vad som är trendigt, komjölk är till för kalvar. Inte människor.

Rätten att göra abort är hotad i USA, i höst diskuterar högsta domstolen om att riva upp Roe v. Wade (som handlar om att kvinnor ska ha rätten att bestämma över sin egen kropp). Mississippis sista abortklinik.

Spontant tänker man ju att eftersom träd är bra för att bromsa klimatkrisen är krukväxter också det, men tji fick man (jag).

Vintage websites.

Vem minns Honey Boo Boo?

En rolig artikel om misslyckade online-köp under lockdownen.

Och så får jag väl lov att rekommendera The Chair på Netflix. Sandra Oh är en skådespelare som lyfter de flesta tv-serier och filmer hon medverkar i (Grey’s Anatomy, Killing Eve och såklart klassikern Sideways). The Chair utspelar sig på ett amerikanskt universitet och ger mig en känsla av Gillmore Girls, men med lite uppdaterade problem.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.