Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/functions.php on line 124
Fredagen är sista anmälningsdag | August 31, 2021 | The Way We Play

Fredagen är sista anmälningsdag

1 year ago

Fredagen är sista anmälningsdag

Reklam för Friday Lab

På fredagen är det sista dagen att anmäla sig till Friday Labs signaturkurs 90 dagar med Friday Lab. Vi träffas ungefär varannan vecka över Zoom och pratar om vad vi tänkt på, inspirerats av och vilka nya grejer vi testat. Friday Lab är just ett labb där det ska gå att testa vad som händer om du slutar boka in möten på fredagar, stiger upp en timme senare/tidigare, skriver lite varje morgon, promenerar med en kompis i telefonen eller testar att jobba deltid och starta eget eller tusen andra saker. Läs mer och anmäl dig här.

Istället för att själv prata på om Friday Lab, tänkte jag presentera Pia som tog tag i ett projekt under FL och förverkligade det. OBS Friday Lab handlar inte i första hand om att småföretagare ska skapa produkter, men det kan vara det. Hur som helst, så här skriver Pia:

Jag heter Pia Knoester och är bosatt i Helsingfors, Finland. Produkt- och konceptutveckling inom kosmetik och hotell kosmetik har varit en stor del av mitt yrkesliv. 

Hösten 2019 beslöt jag mig för att på riktigt få till stånd de förändringar som jag ville åstadkomma i mitt liv. Att det blev till just Friday Lab som jag sökte mig berodde på olika faktorer, men i slutändan så var det meningen ‘vill du att måndag ska kännas som fredag’ som gjorde valet lätt för mig, vem vill inte det? Samt att jag länge varit en ‘wannabe Friday Labbare’.

I Friday Lab jobbar man bland annat med kortsiktiga och långsiktiga målsättningar och så tillåts man även att drömma hejvilt. På min lista fanns och finns att starta ett eget företag, ensam och/eller med en partner. Eftersom jag då inte ännu hade en färdig business idé så kunde jag inte föreställa mig att jag våren 2021 skulle grunda mitt andra helt egna företag – Helgbad.

Helgabads huvudprodukt är en badkaftan. Idén till badkaftanen fick jag redan 2015 när jag torkade mina barn efter deras kvällsbad, deras handdukar med huvor var mycket hygge och jag kände att det skulle vara mysigt med en sån, även som vuxen. Efter en del produktutveckling landade jag vid KAFTAN(EN), mina dåvarande kolleger blev inte lika entusiastiska som jag och trots ihärdiga försök i flera år, så blev det nej och jag lade KAFTAN(EN) åt sidan. 

Under Covid-19 lockdownen våren 2020 började jag kallbada. Jag hade länge velat testa och nu beslöt jag att bara göra det. Kallbadet kom att betyda enormt mycket för mig, det var faktiskt en nästintill helig stund. Jag drog på mig KAFTAN(EN), yllesockor och mössa och drog iväg. 

Helgabad är så mycket mera än KAFTAN(EN) för mig. För mig symboliserar Helgabad inre styrka, harmoni och en början på något nytt, det som krävdes att landa där jag är idag och känslan jag landat i. 

Jag ser att Helgabad är ett av många projekt jag är involverad i, och väntar med spänning på vad annat kul jag hittar på och med vem.”

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.