Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/functions.php on line 124
Ta färjan till Helsingfors | July 21, 2021 | The Way We Play

Ta färjan till helsingfors

2 years ago

Ta färjan till Helsingfors

En kompis frågade skämtsamt om vi gör en repis på hela sommaren och det kanske vi gör. Stockholm, Helsingfors, Raseborg, Stockholm, Skåne, Stockholm, Helsingfors, Raseborg, Stockholm, Skåne och så Stockholm igen. I förrgår tog vi färjan över till Finland. Det var Magnus som insisterade och jag måste hålla med honom. Det är enormt mycket trevligare att ta Viking Line än att flyga. Istället för att köa och vänta och sitta still kan ungarna springa runt och vi får en trevlig middag med skärgården utanför fönstret. Långsamt resande. Dessutom gillar jag verkligen både den nya fräscha Garce som går till Åbo och de äldre färjorna med sin retroglamour i mörkt trä.

Ta färjan till Helsingfors
Ta färjan till Helsingfors

Det skönaste med att åka till Helsingfors är att man inte behöver stiga upp i ottan för att hoppa av (min syrra försov sig en gång under studietiden och var tvungen att stiga av i Mariehamn på vägen tillbaka och där vänta in nästa färja), utan kan äta frukost i lugn och ro. Jag sover oftast också så gott på färjorna.

Ta färjan till Helsingfors
Ta färjan till Helsingfors

Den här gången fick vi dessutom sällskap. Min vän och kollega Maja med familj fanns med på färjan. Så kul för barnen att springa omkring tillsammans. Maja och jag har lovat varandra att jobba så lite som möjligt i juli, men vi passade ändå på att prata lite om höstens program och framförallt live eventet vi ordnar i augusti medan jag ännu befinner mig på svensk mark. Det kommer att vara ett för företagare och ett för folk som allmän är intresserade av personligt ledarskap. Kul blir det också. Jag lägger upp tider och programmet snart.

Nu är vi framme på min mammas sommarställe utanför Ekenäs. Jag ska försöka skriva så mycket som möjligt, men också spela tennis, bada bastu, doppa mig i havet och träffa några vänner.

Lotta · 2 years ago
Tänk på miljön!

Jagjagjag · 2 years ago
Hej! Från en flitig åbo-Stockholm resenär vill jag ändå påpeka för läsarna som inspireras att det är viss skillnad på hytterna...av bilderna att döma kör ni på rätt fin hytt. Jag gillar också båtarna framom flygen men ibland eller rätt ofta är det stökigt och fest utanför hytten. Kanske mindre på grace...

Ida · 2 years ago
Är rädd att bli sjösjuk. Har ni känt av det? Vanligt?

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.