Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/functions.php on line 124
Skriver bok på Österlen | July 9, 2021 | The Way We Play

Skriver bok på österlen

2 years ago

Skriver bok på Österlen
Skriver bok på Österlen

Bloggen har tydligen gått ner i sommartempo. Det beror på två saker 1) bristen på fungerande uppkoppling 2) jag skriver som en dåre på min roman. Okej, som en dåre är kanske att ta i, men jag skriver tre-fyra timmar varje förmiddag. Kör pomodoro-metoden med 25 minuter fokus och 5 minuter instagramscrollande. Tanken är att jag ska skriva om/redigera hela manuset så jag kan ha ett möte med min förläggare innan jag åker hem till LA.

Jag funderar mycket på hur jag kan göra huvudpersonernas viljor tydligare. Vad väljer de att se och fokusera på. Hur är de med olika personer. Jag skriver in mer inre dialog och funderar på slutet. Jag träffade en författarkollega här på Österlen och pratade slut med honom (det var inte Ulf Lundell). Kollegan sa att det alltid måste finnas lite bitterhet i ett bra slut. Det får inte blir förs storslaget och rent. Då blir det lätt platt. Jag tänker mycket på att det mesta man säger om konsten att skriva bok är både rätt och fel. Det finns liksom ingen handbok alla kan utgå från. Det gäller bara att skriva sig fram och sen skriva om. Jag tänker också på att det inte finns några goda eller dåliga idéer för en historia. Allt handlar bara om hur man utför dem.

Ulrika · 2 years ago
blir SÅ avis på skrivförmiddagarna även om det kanske inte bara är ljuv inspiration och njutning (det är ju sällan det). Skriver inte på större projekt i sommar eftersom jag ju just avslutat en runda med mitt projekt, och å ena sidan är det ju en välbehövlig vila, å andra sidan är sommartiden oerhört förknippad för mig med skrivprojekt och en sommar utan romanskrivande känns lite som om bara två av tre barn är hemma... det är skönt på ett sätt men något essentiellt som saknas. ser ut som en fantastisk skrivmiljö!

Peppe Öhman · 2 years ago
ja men precis! Jag både njuter och har lätt ångest inför skrivandet. Försöker sluta på en plats där det är inspirerande att ta vid följande dag. Eftersom jag inte kommer att ha så här mycket lugn och ro resten av sommaren pressar jag på för fullt medan vi är här (och du förtjänar verkligen att ta en paus från de länge skrivprojekten).

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.