Samma frukost varje dag

3 years ago

Samma frukost varje dag

Generellt är jag en person som gillar omväxling. Vill helst välja alternativa vägar, lära mig lite om många olika saker och besöka nya platser. Men när det handlar om mat är jag konservativare än de flesta. Hemma äter vi alltid något som baserar sig på någon eller alla av ingredienserna tomat, avokado, svarta bönor och ost. Och på hotellfrukosten blir det exakt samma sak som jag äter hemma. Två mackor med ost och tomat, ett löskokt ägg och en kanna svart kaffe. Jag tycker att familjens middagskoncept är genialiskt, men ärligt talat måste jag bli mer äventyrlig i att välja hotellfrukost. Det är ett sånt jäkla slöseri att inte testa lite nya alternativ då och då.

Hur är ni när/om ni äter frukost ute?

Agnetha · 3 years ago
En helgfrukost, eller "ledig dag"frukost, gillar jag att prova nya grejer och botanisera glatt i utbudet på frukostbuffén. Om jag äter hotellfrukost pga jobb, vilket jag gjorde rätt ofta före pandemin då jag reste en del, är jag nog mer konservativ och äter mer på rutin för att stå mig under arbetsdagen. Men det är ju alltid kul att åtminstone testa en ny brödsort, eller smak på te, eller nån liten förändring även om frukosten i stora drag ser ut som hemma...

Peppe Öhman · 3 years ago
Låter rimligt, jobb är jobbfrukost för energi, semester/ledigt är botaniserande.

Isabelle · 3 years ago
Roligt ämne. Jag gillar inte hotellbuffé. Jättekonstigt. Jag menar inte att jag ogillar det. Men det jag gillar mest är à la carte hotellfrukost. Det tycker jag har nästan helt försvunnit ? Det skulle passa mig bra. Jag äter en liten frukost och skulle kunna betala samma för att maten blir tillagad och serverad vid bordet efter en beställning, kanske mindre !, än vad jag behöver betala för en buffé. Och eftersom jag har ett barn skulle det passa mig bra. Lättare att undvika att han bara äter nutella hela semestern utan konflikter vilket han gör när vi äter hotellfrukost och jag unnar honom det men skulle bli glad om det slank ner en frukt eller grönsak under tre veckors tid... Hemma äter han nutella under helgen. Och även enklare att inte behöva hjälpa barnet att hämta mat och sedan mig själv efetrsom vi inte kan äta tillsammans som familj? Kommer man sent är det dessutom kö, mjölken kanske är slut, smöret smält... Buffé passade mig när jag var yngre och hungrig som en varg och kunde äta allt som erbjöds. Nu vill jag bara ha kaffe, juice och en macka och en tidning.

Peppe Öhman · 3 years ago
Ja, men ja! jag föredrar alltid bordsservering!

Sara · 3 years ago
Bodde på ett svindyrt lyxhotell i USA en gång pga bröllop och där hade de en jättebra kombination. Dels en frukostbuffé men även en meny att beställa från och båda ingick i rumspriset. På beställningsmenyn fanns det tex saker som en halv grapefrukt som både var uppskuren och med karamelliserat socker på. Annars är jag inte så äventyrlig på frukosten men väljer gärna hotell som har fruktsallad på buffén. Sedan kan jag slänga på lite mer nötter än jag skulle göra hemma och kanske ta en croissant också på hotell. Hittade också ett hotell med fantastiskt nybakat bröd i Gbg som jag gärna återvänt till om det inte råkat ligga på Avenyn där det var studentfirande till kl 5. Annars har jag ofta bättre bröd hemma än de har på hotell och inte sällan också godare ost. Annars är väl det bästa med hotellfrukost att man slipper fixa den själv eller ta hand om eventuell disk?

Peppe Öhman · 3 years ago
så sant! att någon annan fixat frukosten gör den alltid lite godare.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.