Unnar mig ledighet

2 years ago

Unnar mig ledighet

Jag hade inte riktigt insett hur mycket jag behövde ledighet. Gjorde ett litet jobb här och hade tänkt fixa lite mer, men vet ni, det är så skönt att vara ledig. Så vansinnigt skönt. Jag älskar ju mitt jobb och har lyckats styra upp det så jag för tillfället bara gör sånt som jag är intresserad av (det är kanske att överdriva att säga att jag ÄLSKAR allt jobb jag gör, inser jag nu, men jag är absolut intresserad av precis allt jag pratar, skriver och föreläser om). Hur som helst känns allt som har med arbete otroligt avlägset just nu, det existerar, men berör liksom inte mig. Det finns nånstans i periferin, viktigt, men inte viktigare än min lediga tid.

Unnar mig ledighet

Det är ju lite snopet att jag skriver det här samtidigt som jag stoltserar med att jag försöker svara på alla kommentarer och uppdatera bloggen dagligen. Men jag kämpar på. Jag är också så glad över att Maja kom på den geniala idén att ordna en Friday Lab retreat med temat: ladda batterierna inför semestern. Jag vet att våra två månader i Norden kommer att bli underbara, men också ganska stressiga med massor av olika förväntningar att uppfylla. Perfekt att börja semestern med en liten försemester. Tänka igenom hur man vill ha det. För mig tar det alltid ett par dagar att sakta ner tempot och verkligen njuta av lediga dagar. Det är som om hjärnan den första tiden blir stressad av att inte ständigt få nya impulser. Sedan går den långsamt med på att vila.

Unnar mig ledighet

På tal om ledighet så surfar vi som galningar. Jag har träningsvärk och skavsår på olika kroppsdelar, men det är så sjukt kul. Vidar har ju tagit surflektioner i LA hela våren och några av livets höjdpunkter är de gånger vi fångat samma vår och surfat sida vid sida in mot stranden. Helt fantastiskt.

Unnar mig ledighet
Unnar mig ledighet

På kvällarna är luften ännu väldigt varm och vi strosar in till stan och beställer tacos och öl/cola på en mysig uteservering. Här finns en blandning av yogamänniskor, surfare, pensionärer och såklart lokalbor. Sen när vi kommer hem igen bråkar vi om hur svalt det ska vara i rummet och jag hinner knappt lägga huvudet på kudden innan jag somnar.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.