Ta färjan från stockholm till åbo

4 months ago

Ta färjan från Stockholm till Åbo

I söndags tog vi Viking Amorella över till Åbo. Snart börjar färjorna gå mellan Stockholm och Helsingfors, men än så länge fick vi nöja oss med Åbo. Jag gillar ju att åka färja och tycker alltid att personalen på Viking är så trevlig. Vi åt middag i restaurangen (jag körde konceptet förrätts- och efterrättsbord) och lät sedan barnen springa fritt på färjan. De var såklart strängt förbjudna att gå ut på däck, men annars fick de roa sig som de ville. Det här var första gången vi testade detta och det funkade överraskande bra. Speciellt då färjan var halvfull.

För övrigt är skärgården det finaste Norden har. Så otroligt vackert. Nu var det dessutom så varmt att vi kunde stå ute på däck hur länge som helst och bara se öarna åka förbi.

Ta färjan från Stockholm till Åbo

Vi handlade lite vin och choklad för midsommaren i tax freen och återvände till hytterna. Vi hade två stycken och plötsligt hade Vidar och Majlis somnat i den ena. Det har aldrig hänt förut. Vi började kolla på en film i vår hytt, jag somnade givetvis och vaknade halv fyra av att det var så ljust i hytten. Det visade sig att solen gått upp OCH Magnus gått för att kolla att allt var bra med kidsen och inte stängt dörren efter sig. Dörren befann sig på vidgavel. Där hade jag legat med min sovmask medan folk vandrade förbi. Kanske hade någon kommit in, ställt sig vid sängen och betraktat mig medan jag sov. Rättat till täcket. Lagt sig bredvid mig en stund. Eller bara tagit datorer och telefoner och dragit. Nu hände ju inte just detta, men jag tyckte ändå att Magnus kunde ha stängt dörren efter sig.

Ta färjan från Stockholm till Åbo

Vi hade bil den här gången. Det var skönt inte behöva släpa med sig alla grejer upp till hytten (vi ska ju stanna en dryg vecka i Finland). Det var också enkelt att bara köra ut ur färjan. För att komma in och ut krävdes ett negativt covid-test eller ett vaccinationsbevis. Vi är ju vaccinerade så vi viftade bara med våra kort. Mycket smidigt och enkelt.

P · 4 months ago
Hur fungerade det med barnen som ju inte vaccineras ännu? Behövde de testas?

Peppe Öhman · 4 months ago
Nej, barnen kommer in utan vaccinationsbevis eller negativt test.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.