Fredagslänkar den 18 juni 2021

3 months ago

Fredagslänkar den 18 juni 2021

Igår ordnade podden Skåpet konferens i Stockholm. I praktiken gick det ut på att Cissan, Johanna och jag åt middag, drack drinkar, skrattade och bodde på hotell. Eller Johanna åkte hem, när Cissan och jag lade oss. Jag kan verkligen fatta egen säng är bäst-åsikten, men kan också älska sleep over-känslan när man bor på hotell med en kompis. Mysigt att både avsluta kvällen och börja följande dag tillsammans. Det här är något varken min man eller mina manliga kompisar aldrig skulle göra och jag kan tycka att det är lite synd. Den manliga vänskapen förtjänar samma intimitet som den kvinnliga.

Förresten, tack för att ni prenumererar på mitt nyhetsbrev på substack! När ni när det stöder ni också podden. Fem dollar i månaden kostar det och för det får nu massor av texter både skrivna av mig och ihopsamlade av mig. Det här är sista månaden som jag samarbetar med Reserol och att använda koden PEPPE21 och få 25 procent på alla deras produkter är också ett sätt att stöda bloggen.

Men nu över till länkarna.

Junetheenth, är från och med i år en helgdag i USA. Det är dagen då president Lincoln år 1863 beslöt att frigöra slavarna i USA. Det här innebär såklart inte att rasismen skulle vara utrotad, men ett litet steg åt rätt håll är i alla fall att uppmärksamma såna här dagar (och jobba aktivt för större rättvisa, jämlikhet och mångfald).

Den verkligen ondskan på jorden är Amazon (tillsammans med Facebook och några andra gigantiska multinationella bolag). Jeff Bezos vill inte bara vara världens rikaste man, han strävar också efter att skapa världens modernaste arbetsplats. Det går superbra för Bezos, men inte för de som jobbar för honom.

Chrissy Teigen kämpar för att bevisa att hon inte (längre) är en mean girl (kanske kändisar helt ska överlåta tweetandet till sina PR-personer) och jag tänkte på hur vi vi borde bli bättre på att beskriva situationer. Podden On the Media hade ett avsnitt som handlade om att säga att något fått sparken, kritik på Twitter eller inte fått ett jobb istället för att gasta att hen blivit canceled. Chimamanda Ngozi Adichie skrev en hel essä på samma tema.

När slutade vi använda situationstecken och grimasera när vi använde ordet “content”? Everything is content. Uppmärksamhetsekonomin är stark och blir starkare. Det är såklart bra att folk får betalt för sitt innehåll (tack alla som betalar för nyhetsbrevet på Substack!), men vad händer i en värld där allt innehåll skapas för att eventuellt säljas?

Småningom börjar vi resa igen och visst är det mysigt med Airbnb:s? De allra flesta är såklart rena och säkra, men Airbnb jobbar också stenhårt (och satsar miljoner) på att vi aldrig ska få reda på våldtäkter, mord och annan kriminalitet som sker i de uthyrda lägenheterna/husen.

En ny säsong av Dave finns ute nu! Fattar att det kanske är lite nischat med en vit rappare, Lil Dicky, i Los Angeles, men jag tror att ni kommer att gilla den. Jag gör det!

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.