Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/functions.php on line 124
Fredagslänkar den 11 juni 2021 | June 12, 2021 | The Way We Play

Fredagslänkar den 11 juni 2021

1 year ago

Fredagslänkar den 11 juni 2021

Det är bara två dagar tills vi åker till Stockholm och jag inte bara packar ihop lägenheten och mina väskor, utan försöker också packa ihop så mycket jobb som möjligt. Min väninna och kollega Maja frågade häromdagen om hur stressad jag egentligen är då jag pratade extremt fort. Så jäkla dumt att tro att man sparar tid genom att prata fort så jag saktade ner. Nu ser jag fram emot att bara ta det långsamt och äta glassbåtar i Norden. Att jobba mycket är bara dumt, jobba hellre meningsfullt och njut av livet.

Stort tack för att ni prenumererar på mitt nyhetsbrev och/eller använder koden PEPPE21 hos Reserol och får 25 procents rabatt. Det gör att jag kan fortsätta lägga ner tid på bloggen.

Nu över till länkarna:

Alla billiga boenden på Airbnb, skjutsar med Uber och matbeställningar på Grubhub, var de verkligen livet? Ja, de var de, men de var också kraftigt subventionerade av techbolag som nu gärna skulle få sina pengar tillbaka. Delningsekonomin var för bra för att vara sann (och är något härligt billigt finns det ofta en hund begraven).

Det har varit härligt (för många och för det mesta) att jobba hemifrån, men det finns något i resorna till och från jobbet som gör människan gott. Själv har jag inte märkt av någon skillnad eftersom jag jobbade hemifrån innan det blev trendigt.

Ali Esbati överlevde terrordådet/massmordet på Utøya för tio år sedan. Nu har han skrivit en bok om det och jag fick tårar i ögonen bara av att läsa intervjun med honom i DN. Hur går man vidare efter att ha överlevt något sådan? Bär man alltid det med sig? Hur ser världen ut efteråt?

Här är en text om tid och om hur tid egentligen bara är förändring, men hur vi ändå underkastar oss klockan.

RIP Girlboss. 

Vad händer med Snapchat? I motsats till Instagram och TikTok föds inga stjärnor på Snapchat. Ändå finns det en grupp som inte vill släppa Snappen och använder den som ordlös kommunikation med sina vänner.

Vet ni vad vi har börjat kolla på? Jo, Line of Duty. En brittisk polisserie om korruption och människorelationer. Okej, det där var inte kanske världens bästa pitch, men den är faktiskt väldigt bra.

Ulrika · 1 year ago
Hej! kul med fredagslänkar som vanligt. sista länken har blivit samma som den föregående, alltså den går till "girlboss"-artikeln. ser det ut som för mig i alla fall! tänkte att det är nåt man vill få veta eftersom det är svårt att märka själv och så lätt åtgärdat :)

Peppe Öhman · 1 year ago
Tusen tack! Nu är den korrigerad.

Eva · 1 year ago
Älskar Line of duty!

V · 1 year ago
Har sett all säsongerna o får typ aldrig noooooog

Carina · 1 year ago
Älskar Line of Duty! Vi har precis sett säsong 6!

Josefina · 1 year ago
Missade att se alla de förra säsongerna av Line of Duty men försöker hänga med i säsong 6 nu. Den är bra! Kan rekommendera Scott & Bailey som också är en brittisk polisserie. Mycket välgjord och språket är en fröjd!

Peppe Öhman · 1 year ago
Tusen tack för tips! Uppskattas mycket.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.