Tre bra poddar

2 months ago

Tre bra poddar

Nu råkar det sig så att tre av mina poddar kommer ut just idag. Istället för att se det som alldeles för mycket Peppe kan vi väl se det som någonting för alla? Som en blandgodispåse där det finns punchpraliner, lakrits och surisar.

SKÅPET: handlar den här veckan om att vi måste sluta äta fisk, men kan börja äta fejkfisk, om hur otrolig Tina Turner är och att vara sexig långt upp i medelåldern (och nu menar vi inte att kvinnor ska göra sig sexiga för män), om att flyga och åka tåg och om hur mycket eller lite vi curlar våra barn. Vi tycker olika!

MELLAN RADERNA: Tre urbra boktips! Vigdis Hjorts “Är mor död”, Douglas Stewarts “Shuggie Bain” och Ulrika Kärnborgs “Lejonburen”. Vi pratar om att böcker kanske hade mer tuggmotstånd förr, men att vi nuförtidenär så distraherade av sociala medier att vi vill he omedelbar flow.

MAGNUS OCH PEPPES PODCAST: Om hur det är att jobba på Amazon, minimilön, vaccinationer i USA, eutanasi, amerikansk inrikespolitik och att bara vara otränad (inte gammal som Magnus försöker skylla på).

M · 2 months ago
Jag kommenterar i princip aldrig, men tänkte jag att bör vara modig och förlita mig på min yrkeskunskap: Jag är glad över att Seaspiracy lyckats engagera så starkt för havets välbefinnande men samtidigt måste jag påpeka att många forskare och organisationer finner dokumentären väldigt problematisk och jag vet inte om du stötte på det då du läste om den? Daniel Pauly är en av de allra mest kritiska forskarna mot fiskeindustrin och t.o.m. han tycker att dokumentären gör mer skada än nytta. https://www.vox.com/2021/4/13/22380637/seaspiracy-netflix-fact-check-fishing-ocean-plastic-veganism-vegetarianism

Peppe Öhman · 2 months ago
Ärligt talat har jag inte sett Seaspiracy (just pga av alla kritik den fått), men jag har länge haft lust att skriva om alternativ till fiskkött och gjorde därför det, men massor av tillförlitliga källor: https://www.vadvivet.se/vegetarisk-fisk/ (det är inte jag som skrivit ingressen). Tack för att du kommenterade!

Carlie · 2 months ago
Har undrat så många gånger så nu frågar jag bara - linnet, vart kommer det ifrån ? Har letat efter just ett sånt men inte riktigt nöjd med det jag hittat. Tack för mycket härlig läsning och fina bilder!

Peppe Öhman · 2 months ago
Tack! Gammalt som gatan och från... håll i dig nu: H&M :) (har ett liknande från Anine Bing som antagligen är bättre kvalitet)

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.