Träning och klimakteriet

6 months ago

Träning och klimakteriet

Min kompis Anna, som är PT och specialutbildad i träning under klimakteriet, drar en kurs i träning under klimakteriet på Friday Lab Academy. Jag tycker själv det är lite läskigt med klimakteriet, som en ny version av puberteten då det händer oväntade saker i kroppen, men Anna är lugn och metodisk och ger en tröst. Den första kursen blev fullsatt på nån vecka och därför startar hon en ny nu. Så här beskriver Anna kursen:

“Klimakteriecool är en fyra veckors onlinekurs som ger dig kunskap och verktyg att forma din tillvaro så att du kan må så bra som möjligt. Om du inte är i klimakteriet nu så kommer du att hamna där så småningom, om du är kvinna. Kom ihåg att kunskap är nyckeln till ditt mående, det är mycket tid och oro som kan sparas om du vet vad som kan vänta dig. I snitt kommer vi in i klimakteriet kring 45-årsåldern – kan vara bra att veta! Efter våra fyra veckor tillsammans hoppas jag att du har hittat en bra strategi för hur du ska hållas pigg och stark när du behöver det som bäst!”

Efter kursen säger Anna att du har med dig följande:

  • Att du har den kunskap du behöver för att må så bra du kan.
  • Att du känner igen typiska symptom på klimakteriet.
  • Att du har verktyg för att justera din tillvaro så att du jobbar med kroppen, inte emot den.
  • Att du har förståelse för andras mående och vilja att hjälpa där du kan.
  • Att du lärt dig själv att visa din kropp kärlek och omsorg – för det är den värd!

Kursen består av material att läsa, några korta filmer, användbara länkar och även delar med självtest för att du ska kunna hitta din strategi för bra mående.Varje onsdag till och med 26.5 släpps nytt material och kursen avslutas 2.6. Materialet finns tillgängligt fram till den 2.7 i för den som kanske inte hann med – eller som vill gå tillbaka och läsa på nytt.Under kursens gång kommer vi att ha 4 Zoomträffar, på onsdagskvällar kl 19.00–19.45 CET/20.00-20.45 EET. Det är din chans att få svar på dina frågor, att diskutera veckans ämne och utbyta erfarenheter med de andra deltagarna i gruppen.

Här kan du läsa mer och anmäla dig. Kursen kostar 1195 kronor och startar onsdagen den 5 maj och löper till den 2 juni.

 

 

jagjagjag · 6 months ago
Blir så nyfiken på kursen, älskar att vi värdesätter oss och tar plats, kvinnor i alla åldrar! Klimakteriet är styvmoderligt skött. Men en liten detalj, jag har förstått att medelåldern för menopaus är 51 år. Sedan kan man börja få symptom före det men 45 låter ganska tidigt.

Peppe Öhman · 6 months ago
Jag vet faktiskt inte, citerar bara experterna.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.