Rida dressyr utan träns och sadel

2 months ago

Rida dressyr utan träns och sadel

Igår, precis innan vi skulle kila upp för att äta middag, fick jag ett infall och tog ut Sequoia. Min kompis Frida säger alltid att man ska kunna rida sina hästar lika bra med och utan träns. Sequoia är tjock och lugn och snäll mot barn och nybörjare. När jag tar ut honom i terrängen förvandlas han till en frustande och stampande arabiskt fullblod. Kastar sig hit och dit och galopperar som om han var jagad av en sabeltandad tiger.

Han var inte jättesugen på att ta en sista galopp i manegen igår kväll och gjorde några halvhjärtade bockar för att få mig att glida av. Det såg kanske inte speciellt snyggt ut, men jag höll mig kvar på hans rygg. Mycket kul var det också. Ska testa samma sak ikväll och se om det går bättre.

Rida dressyr utan träns och sadel
Rida dressyr utan träns och sadel
Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.