Lamm och jordbävningar

1 week ago

Lamm och jordbävningar

Den här veckan husvaktar vi min kompis Tamaras hus uppe i Topanga. Det är så härligt! Alltså inte bara djuren och utsikten över bergen och Stilla havet, utan också bara att komma bort (sign. person som nyss kom hem efter två dagar i Ojai). Två små lamm flyttade in till Tamara och de ska få mjölk flera gånger om dagen. Så fruktansvärt gulliga. Jag brukar försöka hålla mig från att moralisera kring köttätande, men att äta djurbebisar som lamm och kalvar tycker jag är lite extra bestialiskt.

Ja, ja, vi har det med andra ord bra. Natten innan vi flyttade in skakades Los Angeles om av en jordbävning. Rationellt sett är jag inte speciellt rädd för jordskav (de är alla lite olika, vissa är bara en stor smäll, andra kommer som en våg under huset och gårdens liksom ringlade sig fram som en gigantisk orm under jordytan), men får alltid sån himla hjärtklappning. Det är som om min kropp vägrar acceptera att det inte är så farligt, den får in i full adrenalin- och flyktmode.

Har ni varit med om något i naturen som fått er att känna er små och obetydliga?

Lamm och jordbävningar

Linda · 1 week ago
Jo, usch, att vara ute och segla i åskväder är inte att föredra. Man ska ju helst ha koll på väderleksrapporten, men ibland har det ändå hänt att vi blivit överraskade och inte hunnit i hamn - och då är det inte så kul att sitta där bland blixtarna, under masten (som alltså fungerar jättebra som åskledare - rakt ner till dig i båten). Ryyys. På tal om lammen, vad är nu bättre än att fira påsk i sällskap av såna små? Vilken tur ni har!

Peppe Öhman · 1 week ago
Fy fasiken så jag skulle vara rädd på en segelbåt i åskväder.

Ulrika · 1 week ago
vilken fantastisk utsikt! är jättejordskalvsrädd utan att någonsin ha upplevt ett. kanske skulle jag ha blivit lugnad av att faktiskt känna hur de känns.

Peppe Öhman · 1 week ago
Jag är kaxig när jorden inte skakar, men mitt under ett skalv är det svårt för mig att vara kolugn. man känner sig så pytteliten och helt utan kontroll.

Jenny · 1 week ago
Jag fick ett träd rätt över bilen i en storm en vinterkväll när jag körde hem från stallet för ca 3-4 år sen, som skakade om mig rejält. Jag hade som tur ridvästen och hjälmen kvar på när jag körde (frös så tog därför inte av mig), de räddade mig från blåmärken av bältet och glassplitter/kvistar som kom genom rutan i typ 60km/h. Nu om det blåser mycket (säg över 20 m/s) är jag fortfarande rädd att gå ut nära träd och kör definitivt inte bil då om jag inte måste.

Peppe Öhman · 1 week ago
Gudars vad läskigt! Fy vad rädd jag skulle ha varit.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.