Färska ägg och trött kropp

1 week ago

Färska ägg och trött kropp

Igår gick jag till hönshuset och kom ut med fem färska ägg, som den bondmora jag är. Majlis ville såklart peta på alla äggen trots att jag förbjöd henne så det hela slutade med fyra okrossade ägg. Fint ändå med olika färg och storlek. Samma dag hittade vi resterna av en svart höna som tydligen blivit offer för en av prärievargarna. Bland fjädrarna låg äggskal. Räknade ut att hönan hade haft ett ägg på väg ut. Insåg att jag vet ganska lite om höns.

Färska ägg och trött kropp
Färska ägg och trött kropp
Färska ägg och trött kropp

Mest av allt gullar vi med lammen. De ska få mjölk hela tiden och idag tog Vidar och Majlis dem på promenad. Det gick överraskande bra. De heter förresten Anna och Maria. Ser fram emot att presentera dem för min kompis Annamaria som kommer på besök på fredagen. Besök är för övrigt något vi inte lidit brist på, men det är fint att kunna bjuda vänner på djurhäng och otrolig utsikt. Igår kom till exempel våra kompisar Jenny och Martin på besök. De firade bröllopsdag och jag hade dessutom gett Jenny en ridlektion i födelsedagspresent som hon nu cashade in. Mycket kul!

Färska ägg och trött kropp
Färska ägg och trött kropp

För övrigt är jag ganska så trött i kroppen. Trodde mig vara en pigg och vältränad person, men att rida så många hästar och ta hand om djuren i övrigt har gjort min kropp trött och mör. Får nog lov att rehabilitera mig på soffan med chips och öl när vi är hemma i Santa Monica igen. Obs! Klagar inte!

Alex · 1 week ago
Hej! Vill bara ge dig en stor eloge som uppdaterar bloggen varje dag! Det är lyx för oss läsare så tack :)

Peppe Öhman · 1 week ago
Tusen tack för att du tog dig tid att skriva detta! Jag blev glad!

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.