Dagens lagning

2 months ago

Dagens lagning

Det flesta av mina kläder har jag syndat second hand. Att shoppa begagnat liksom smög sig på mig och plötsligt kändes det som fusk att handla nyproducerat. Jag påminns också ständigt om att allt redan finns, inte helt sällan med prislappen kvar. Det sagt händer det såklart att jag också köper nytt, men det sker inte ofta. Jag har också börjat lappa mina kläder.

Hur som helst så vill jag tipsa om Jennie Dahléns lagnings AW på torsdagen, kl 19 (Sverige) 20 (Finland). Jennie föreläser om slow fashion och att lappa sina kläder. Hon drar bland annat en kurs på Friday Lab. Den här sessionen är ändå helt gratis och mycket kul. Jennie snackar om hur man kommer igång med att laga sina kläder, delar med sig av sina lagningshacks och snackar lite om slow fashion.

Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av sömnad eller av att laga kläder. Du kan vara med och bara lyssna eller sitta och laga samtidigt. Tid finns för att ställa frågor om dina lagningsutmaningar. Så, ladda med dryck och snacks och ge dig själv en timme för att boosta kreativiteten och verkligen sätta igång!

Här anmäler du dig.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.