Hudvård är självvård

6 months ago

Hudvård är självvård

I kommersiellt samarbete med Reserol

Det är inte ofta jag gör samarbeten på den här bloggen, men när jag gör det ska ni veta att det är bra grejer jag skriver om. Jag vill att den produkt/tjänst jag skriver om ska vara någon nytta för er och att den ska passa mina egna värderingar.

Det var inte självklart att hudvård skulle göra det, men sen tänkte jag på saken och kom fram till att svenska Reserol passar perfekt in här. Delvis för att jag har en teori om att kvinnor tar hand om så många personer i sig omgivning, inte bara barn, utan också ofta äldre föräldrar, män, vänner, kolleger och grannar. Att då också ta hand om sig själv är minst lika viktigt. Det kan man såklart göra på många sätt, ett är att smörja in sig med produkter som gör huden mjuk och len. För mig är det att rent fysiskt pyssla om mig själv med en bra kräm på kvällen innan jag lägger mig (jag tar också hand om mig själv genom att sova länge, rida, läsa bok i badkaret och ta ett glas vin).

Eftersom de allra flesta av oss smörjer in oss med någon form av kräm, varför inte då välja ett litet svenskt företag istället för multinationella giganter? Inte minst för att Reserol är ett litet svensk hudvårdsmärke där grundarna kommer från läkemedelsbranschen. Det är alltså inte några hobbykosmetologer som vispat ihop något på lunchrasten. De riktar sig inte heller uteslutande till kvinnor, utan till människor.

Min absoluta favorit är overnight ansiktsmasken (som för övrigt vann Årets mask 2019 på Daisy Beauty Awards). Använder den två gånger i veckan och min hy är återfuktad när jag vaknar på morgonen. Jag använder också Reserols högkoncentrerade serum. Serumet är designat för att aktivera cellerna och skapa en jämn och hudton och lyster.

Ja, det var väl det jag ville säga. Stor och genuin rekommendation på Reserols produkter.

Det är givetvis den otroliga Sara Arnald som tagit bilderna.

Hudvård är självvård

hanna · 6 months ago
Jag kom av en ren slump över deras handsprit på apoteket förra våren, när allt var slut och man tog det som fanns när det dök upp. Herregud så bra! Att en handsprit kan kännas lyxig och behaglig (i konsistensen då, förpackningen var rätt upp och ner). Helt silkig och mjuk och noll uttorkande. Bunkrade sen fyra 500 ml-flaskor nästa gång de dök upp på apoteket och rekommenderade dem till gud och var människa, borde haft spons – och i samma veva utgick de ur sortimentet. Men som jag fattat det, så är det den som säljs under namnet Reserol nu. (Eftersom jag bunkrade två liter, så har jag inte riktigt behövt köpa mer…). Blev faktiskt lite nyfiken på deras andra produkter därefter. Vet inte exakt vad jag vill ha sagt med detta, men deras handsprit är i alla fall handspritens rolls royce.

Peppe Öhman · 6 months ago
Vad roligt att höra! Jag har fått testa alla deras produkter och kan hålla med om Rolls royce-känslan!

hanna · 6 months ago
Haha, skönt! Jag har haft lite svårt att få andra att ryckas med av min entusiasm inför en handsprit :-) (entusiasmen säger kanske mer om pandemitillvaron än något annat, men ändå)

Peppe Öhman · 6 months ago
haha! Handsprit är icke att förakta!

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.