Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/functions.php on line 124
Finlitteratur och mindre fin litteratur | March 20, 2021 | The Way We Play

Finlitteratur och mindre fin litteratur

2 years ago

Finlitteratur och mindre fin litteratur

Min kompis Kugge skriver om hur det är att vara författare, men inte bli inbjuden i de finlitterära kretsarna. Om skammen som gör att ens första instinkt är att hålla det hemligt. Få vill berätta om hur det känns att bli bortvald. Inte få gå på festen alla andra verkar ha en inbjudan till. Men berättar man om sina egna erfarenheter visar det sig att “alla andra” ändå är en begränsad grupp. Det är det som är så fint med att kunna uttrycka sig i text, man kan skriva om sina känslor skapa igenkänning hos andra och kanske till och med rucka på föråldrade system och uppfattningar. Äsch, gå in och läs själva.

Och Kugge, jag fick inte heller stipendium i år.

Kugge · 2 years ago
Tack Peppe! <3 P.S. Länken leder fel.

Jagjagjag · 2 years ago
Jag kommer inte in på länken men kan relatera till ämnet. Under en ganska lång period som ung vuxen kände jag mig inbjuden till det mesta och det jag inte var inbjuden till så kunde jag ta. Men någonstans svängde det, kanske när jag blev ensamstående mamma. På vår söder-gård i Stockholm ska folk vara sådär lite sosse och avslappnade och toleranta men man märker plötsligt att sådär, alla andra var minsann införstådda med att äta på gården ikväll och sedär, alla andra har köpt en grill ihop. Men det är såklart inte alla andra, vi är ju flera som inte är medbjudna i detta och inte kvalar in i detta gäng. Jag försöker fortfarande stenhårt att ta sånt med en klackspark. Inte helt samma som litterärt sällskap .

Anna · 2 years ago
Fåt jag fråga vad modellen på dina Prada solisar heter? Letar tokig men kanske de inte finns mer ✨

Peppe Öhman · 2 years ago
SÅklart! Det är Gucci! https://www.gucci.com/us/en/pr/women/accessories-for-women/sunglasses-for-women/round-oval-sunglasses-for-women/round-frame-metal-sunglasses-p-461703I33302330

Anna · 2 years ago
Inte konstigt jag inte hittade! Stort tack o fin söndag!

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.