Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/functions.php on line 124
En hyllning till alla mediokra | March 8, 2021 | The Way We Play

En hyllning till alla mediokra

1 year ago

En hyllning till alla mediokra

Internationella kvinnodagen! Jag skrev om historien bakom den på Vad vi vet. Det vi också vet är att kvinnor och män inte är jämställda än och att det krävs aktivt jobb också från männens håll för att det ska bli en förändring. Det här är nämligen något som provocerar mig allt mer för varje år som går. Hur majoriteten av alla män inte har något som helst problem att se åt ett annat håll när jämställdhet kommer på tal. Män som tycker att jämställdhet är en kvinnohobby som inte berör dem. Att det går att hålla sig neutral och oberoende till mänskliga rättigheter. Jag vill skrika att den som inte aktivt anstränger sig för jämställdhet, jämlikhet och rättvisa är en del av problemet. Genom att vara en del av det system och den kultur vi lever i nu, befäster ni systemet istället för att förändra det.

Jag vill också säga: Fy fan vad ni är bra! Systerskapet är så fint. En jäkla myt att kvinnor inte skulle stötta varandra. Jag vill snarare säga att det är uteslutande kvinnor som hjälpt mig privat och professionellt. Det är kvinnor som delar mina texter, köper mina böcker, skriver snälla mail till mig, berömmer, peppar och tröstar.

Jag vill också passa på att hylla inte bara de starka förebilderna, utan också oss mediokra, ibland svaga kvinnor. Vi som bara är. För det är väl poängen med alla människors lika värde, vi ska inte behöva vara starka, modiga och framgångsrika för att räknas.

Josefina · 1 year ago
Ja! Håller med om allt!

s · 1 year ago
Jag tycker att jag ofta stöter på ojämställdhet i vardagen, men nog finns det ju kvinnor som haft och har stort inflytande: Margaret Thatcher, Tarja halonen, Sanna Marin, Hillary clinton, Kamala harris....

s · 1 year ago
Och förstås alla kvinnor som är vardagshjältar och får världen att gå runt!

s · 1 year ago
ja och jag försökte häromdagen beställa din bok Livet och patriarkatet. den finns visst numera bara som e-bok? jag har tänkt beställa den tidigare, men det har bara inte blivit av. nu tänkte jag på det på nytt. kanske du låter trycka upp en upplaga och säljer direkt?

Peppe Öhman · 1 year ago
Åh vad tråkigt att den är slut. Tyvärr blir det nog en för stor investering för att jag ska trycka upp den själv, men är väldigt glad över att du skulle vilja köpa och läsa den.

Anna · 1 year ago
Heja dig och tack för allt hårt jobb du gör på många olika sätt för att ständigt lyfta de här frågorna! <3 Så tacksam för dig och alla andra som kämpar! Hälsningar en kvinna som för det mesta känner sig bara medioker/svag

Peppe Öhman · 1 year ago
Tack för att du säger så! Vi är alla mediokra och svaga ibland och sen starka vid andra tillfällen. KRAM

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.