Så lyckas du som journalist utomlands

3 years ago

Så lyckas du som journalist utomlands

För några veckor sedan fick jag gästa J-podden, journalistförbundets podcast, för att prata om hur det är att vara frilansare utomlands. Idag kom den ut! Journalisten Magnus Londen ledde samtalet och med i studion  (“studion” = jag satt som vanligt vid köksbordet) fanns också Liselott Lindström som bor i Nairobi och jobbar från praktiskt taget hela Afrika. Lisen har förresten en jättebra podcast som heter “Podden om Afrika“.

Här finns en kort sammanfattning och länk till vår diskussion. Vi talar om hur man blir frilans, om vi ångrat att vi sagt upp oss, hur man förhandlar arvoden, vad en krönika är värd och ger våra bästa tips. Lyssna och hör gärna av dig om diskussionen väcker fler frågor kring att jobba utomlands som journalist.

s · 3 years ago
Intressant att få höra lite om hur det går till bakom kulisserna!

Madrona · 3 years ago
Lyssnade med behållning, tack! Intressant att allt började med bloggen för din del. Minns när du var chefred på Papper, brukade alltid läsa den i gymnasiet. Stack själv till Manchester för ett och ett halvt år sen, tänkte just precis att jag börjar med att flytta och löser resten på plats. Sen kom pandemin :>

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.