Ett avslut och en början

3 years ago

Ett avslut och en början

Jag skriver för övrigt inte längre krönikor för Hufvudstadsbladet. Två månader efter vårt lilla bråk om arvoden mailade jag och frågade när min nästa deadline är och då informerade de mig om att min tid som krönikör är över hos dem. Ärligt talat kände jag mest en stor besvikelse. Inte för att jag inte längre får skriva där, men för hela den här tråkiga historien. Jag orkade inte heller bråka om det eftersom jag inte står ut med att manliga journalister ger sig på mig i kommentarsfält, per mail och i sociala medier. Eller vad är det ens att bråka om? Hbl får såklart välja sina krönikörer som de vill. Det hade givetvis varit värdigare om de hört av sig och tackat för “trevligt” samarbete, men så här blir det tydligen ibland. Bygones!

Det är absolut inte synd om mig. Jag bloggar fortfarande där (tror jag i alla fall). Jag skrev faktiskt senast idag en liten grej om Super Bowl. Och har en flera andra kul uppdrag.

OCH så har jag startat en ny podd med mina vänner Cissan och Johanna! Skåpet heter den och där pratar vi om saker vi tänkt på i veckan. Innan vi började lovade vi varandra att prata som vi pratar när vi ses utan lyssnare. Alltså inte tusen brasklappar och ängslighet. Lyssna gärna på det första avsnittet! Det ligger nu på Acast, men så fort iTunes godkänt det kommer det upp där också. HÄR.

Johanna · 3 years ago
Jag är ledsen att du var tvungen att stångas med patriarkatets hårda vägg. Jag hade så gärna sett att du sprängt den. Vi har så många väggar kvar att spränga före vi uppnått jämställdhet.

Peppe Öhman · 3 years ago
Samma här! Tack för stöd <3

Maria · 3 years ago
Jag saknar ord. Eller ett har jag: Solidaritet.

Peppe Öhman · 3 years ago
Tack för att du står jämsides med mig.

Lina · 3 years ago
Otroligt dåligt och jäkligt sorgligt. Respektlöst som bara den. Du förtjänar verkligen uppdragsgivare som behandlar dig bättre. Inte okej. Kram till dig.

Josefin · 3 years ago
Såååå pepp på podden!

ÅlandsPetra · 3 years ago
Va tråkigt att de fortsatte med sitt tråkiga beteende! Det var väl rätt väntat men hade varit roligt om man hade blivit positivt överraskad. Kul i alla fall att det gav ringar på vattnet som du berättade om i en podd!

Peppe Öhman · 3 years ago
Jag hade också hoppas på ett lyckligt slut! Men nu blev det så här.

s · 3 years ago
Verkligen tråkigt. Det är sist och slutligen svårt att bevisa att det handlar om diskriminering pga kön, eftersom det alltid finns bortförklaringar att ta till. Jag var mest överraskad över att arvodet är så litet, 200 euro för en krönika är ju ingenting. Så kanske det här var det bästa trots allt.

Peppe Öhman · 3 years ago
Ja, det var inte precis för pengarna jag skrev.

Heden · 3 years ago
Hej Peppe! Du är stjärnan i podden ⭐️. Jag kan förstå att rökare livar upp när resten av ens omgivning är pretentiösa veganer och träningsivrare. Men titta gärna på Non smoking generations film. https://youtu.be/0VnokvuMUIc Sen undrar jag om du vet någon influencer som bloggar/skriver om vilka böcker hen läser för sina barn? Jag skulle verkligen önska att influencers skriver mer om barnkultur och barnböcker. Jag tror att det skulle kunna uppmuntra många föräldrar att läsa mycket och regelbundet för sina barn. Hälsningar Mamman som tagit på sig den präktiga hatten idag...

Peppe Öhman · 3 years ago
Håller med! Uppmuntrar ingen att börja röka. Och kanske Louise på Hej Hej Vardag är en influencer som läser för sina barn?

alex · 3 years ago
Nä det kan man kalla lågt. Men som många andra skriver, vi har fortfarande en lång väg att gå. Huvudsaken att vi stöttar och står upp för varandra. Och försöka komma ihåg att tjejer inte alls är sämre än killar på ngt sätt. Ska absolut lyssna på podden! :)

Peppe Öhman · 3 years ago
Så sant! Vi måste hålla varandra om ryggen.

Maria · 3 years ago
Men jisses vilket trist avslut. Men tänk nu att det finns bättre utrymme för annat nu. Är de ens värda att ha din skarpa hjärna och penna i sitt stall? Ska absolut lyssna på nya podden och hoppas att du pratar riktigt mycket :)

Peppe Öhman · 3 years ago
Tack för att du säger så <3

Mormor · 3 years ago
Alltså Hbl tog inte kontakt alls med dej? Hör väl till rudimentärt folkvett och vanlig artighet att arbetsgivaren meddelar om den vill att en medarbetare ska sluta. Märkligt beteende. Själv läser jag inte Hbl, för jag tycker att dom skriver så hufvudstadsmalligt och dessutom på slarvig svenska. Nu har jag lyssnat på alla avsnitt i Peppe möter, tyckte mycket om dem. Lärde mig också hur man ger fem stjärnor - ja, det var jag som tidigare kontaktade dej och berättade att jag klantat mig så det bara blev en enda stackars stjärna. Har alltså gjort bot och bättring. Sköt om er.

Peppe Öhman · 3 years ago
Tack för att du lyssnat på Peppe möter och tack för stjärnorna! (och nej, det var jag som frågade om min nästa deadline då de informerade mig om att jag inte längre skriver för dem)

Bea · 3 years ago
Grattis till Skåpet! Bra och underhållande, hoppas ni fortsätter podda!!

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.