Dagens lagning – kom igång och laga!

3 years ago

Dagens lagning – kom igång och laga!

Reklam för egen verksamhet: Friday Lab Academy

Nästa vecka börjar kursen Dagens lagning – kom igång och laga! Det är Jennie Dahlén, också känd som författare till boken Slow fashion, som drar den här kursen. Jennie är också den som fått mig att lappa mina kläder. Tycker nuförtiden att det bara är snyggt med ett hål som sytts igen med en överraskande färg. Tycker att plagget får en ny personlighet då.

Hur som helst, Jennies kurs ligger på Friday Lab Academy. Där ligger också några andra kurser av folk vi gillar och som har samma värderingar som vi. Signa upp där! Det är helt gratis och då har

Har du en hög med trasiga kläder som väntar på att bli lagade? Är du den som valde träslöjd istället för syslöjd och aldrig har hållit i en nål eller kan du men får inte tiden eller inspirationen att räcka till för att komma igång? Då är det här kursen för dig!

Under fyra veckor lär du dig olika lagningstekniker och tillsammans hittar vi hållbara vanor för att få in lagningen i din vardag.

Under kursen får du möjlighet att testa olika tekniker för att förlänga livslängden på dina plagg. Vi löser problem som hål, fläckar, (för)slitningar med mera genom olika lagningstekniker som till exempel applikation, sashiko, stoppning, tovning och maskstygn. Du får enkla videor och beskrivningar med de olika teknikerna, inspiration och praktiska utmaningar att själv laga och visa upp under kursens gång. Vi ses också på Zoom och hjälps åt med våra lagningsutmaningar. Målet är att laga lite varje dag – #dagenslagning.

När kursen är slut har du kommit igenom den där högen med trasiga plagg, känner dig säker på att du kan laga alla dina kommande hål och revor snyggt och prydligt, samt inspirerad att fortsätta din nya hållbara lagningsvana.

Kursupplägg:

– Videor och instruktioner på nya lagningstekniker varje vecka

· en sluten grupp för deltagarna där Jennie varje vecka ger små uppgifter, följer med hur det går och svarar på frågor.

· 4 stycken 45 minuters träffar på Zoom

Onsdagar kl 19.00. (3/3, 10/3 ,17/3 och 24/3)

Under kursens gång går vi igenom fyra moduler med olika lagningstekniker: småhål och revor, lappat, stoppat och remake. Vi kommer även prata om Slow fashion och om hur vi får in lagningen som en naturlig del i våra liv.

Pris 950 kronor (inkl moms). 

Materialet är tillgängligt i 6 veckor. Anmäl dig till kursen här. 

 

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.