Den engagerade medborgaren

9 months ago

Den engagerade medborgaren

Minns ni tiden innan man fick barn och sa till sig själv (och i värst fall också till andra som redan var föräldrar) att man bara skulle köpa smakfulla träleksaker åt sin baby. Rummet skulle vara inrett i grått och gammarosa. Absolut inget plast i skrikiga färger och verkligen inga leksaker som låter. Barbie med sin könsstereotypa världsbild och orealistiska kroppsform som aldrig få stiga in över tröskeln till barnrummet. Klipp till några år senare när man outtröttligt skruvar ihop ett rosa Malibu Beach House. Nu kanske jag bara talar för mig själv, men jag ser med ömhet tillbaka på den naiva barnlösa Peppe.

Det var egentligen inte alls det jag skulle skriva om. Det jag ville säga var att Maggans och min podd ligger ute! Vi talar om antivaxxare och hur man ska hantera dem, om det ska bli reseförbud för alla som vägrar vaccinera sig, om varför Wikipedia är det mest trovärdiga vi har på internet och att sälja kosttillskott man själv hittat på. Hoppas att ni gillar! Och om ni gör det blir jag såklart glad om ni prenumererar på podden och nyhetsbrevet för 5 dollar i månaden (det är drygt 30 kronor) eller 50 om året.

ÅlandsPetra · 9 months ago
Jag har svårt för saker och blir lätt stressad över då det är grejer överallt! Å lustigt nog så är det, de jag har oroat mig över mest (förutom det självklara att graviditeten inte ska gå vägen) då jag funderat på mitt föräldraskap ”hur sjutton ska jag klara av att inte irritera mig på en massa saker...”! #naiv

Peppe Öhman · 9 months ago
Det kommer att gå så bra! <3 Grattis igen!

Sofia · 9 months ago
Kan du inte skriva lite om hur hemskolningen fungerat. Hur har det påverkat Vidar?

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.